Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ekibi, yeni konserleri için provaya başladı!

HaberNeDiyor.com ekibi olarak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın kapılarını araladık ve provalarına konuk olduk. Seyircisini çok özleyen CSO ekibi, fiziki olarak izleyicilerle buluşmak için can atıyor!

KÜLTÜR-SANAT 13.02.2021, 14:15 13.02.2021, 15:35
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ekibi, yeni konserleri için provaya başladı!

194 yıllık, neredeyse iki asıra ulaşan bir tarih… Türkiye’de ‘Çoklu Sesli Müzik’ dendiğinde akla ilk gelen oluşum olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yani CSO, yeni dönem çalışmalarına başladı. 1826‘lı yıllarda “Muzika-i Hümayun” adıyla Mustafa Kemal Atatürk döneminde ise “Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası” olarak yoluna devam eden orkestra, günümüzde “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası” adıyla anılmaya devam ediyor.

CSO sanatçıları, provalarda verimli vakit geçirdiler

Yeni kompleksi ‘sanat adası’ nda seyircisini ağırlamaya hazırlanan CSO ekibi, yakın zamanda başlayacağı konserleri için prova yapmaya başladı. Pandemi sürecinde fiziki konserlerine ara vermek zorunda kalan ekip, fiziki olarak seyircilerle buluşmayı ve alkış duymayı çok özledi. Prova esnasında oldukça neşeli halleriyle dikkat çeken CSO sanatçıları, keyifli ve verimli bir vakit geçirdiler.

CSO Müdür Yardımcısı ve orkestrada “Korno” sanatçısı olarak görev yapan Serhat Çalışkan, sahneye her çıktıklarında seyircilerinde orada oldukları hissiye yaşadıklarını fark ettiklerini belirtti. Pandemi sürecinde konserleri ve seyirci ile buluşmayı çok özlediklerini belirten Çalışkan, alkış seninin ne kadar değerli bir şey olduğunu bir kez daha hatırladıklarını belirtti. Bahar aylarına doğru pandeminin seyrine göre yeni kompleks salonlarında ve açık havada konserler planladıklarını söyleyen Çalışkan, en yakın zamanda izleyenlerle buluşmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar (0)