Çöküş (Der Untergang) konusu ne? Çöküş filmi oyuncuları

Çöküş (Der Untergang) filminin konusu nedir? Çöküş (Der Untergang) filmi oyuncuları kimlerdir? Çöküş filmi ne anlatıyor? Çöküş nasıl bir film? Çöküş (Der Untergang) kaç saat, yönetmeni kim? Çöküş IMDB puanı ne kadar? İşte izleyicilerin Çöküş (Der Untergang) filmi ile ilgili merak ettiklerinin yanıtları...

KÜLTÜR-SANAT 28.09.2022, 13:44 29.09.2022, 09:44 Hakan Öksüz
Çöküş (Der Untergang) konusu ne? Çöküş filmi oyuncuları

Çöküş (Der Untergang) filmi hakkında araştırma yapan izleyiciler, filmi izleyip izlememe konusunda karar vermeye çalışıyor. 2004 yılında vizyona giren Çöküş (Der Untergang) filminin konusu merak ediliyor. Çöküş (Der Untergang) filmi ile ilgili detayları derledik.

Çöküş (Der Untergang) konusu 

Çöküş (Der Untergang) konusu merak ediliyor. Çöküş (Der Untergang) filmi, İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna yaklaşırken günlerini Berlin'deki bir sığınakta geçiren Nazi diktatörü Adolf Hitler'in yaşadıklarını konu ediniyor. Rus işgalindeki Berlin kenti çökmek üzeredir. İkinci Dünya Savaşı'nın merkezindeki Almanya'nın savaşı kaybettiği kesinleşmiştir ancak Hitler kentten ayrılmayı kabul etmez. Hitler'in son günleri, Nazi diktatörünün özel sekreteri olan Traudl Junge'nin bakış açısıyla anlatılmaktadır.

Çöküş (Der Untergang) filmi oyuncuları

Çöküş (Der Untergang) filmi oyuncuları da merak ediliyor. 2004 yılında vizyona giren film, objektif anlatım diliyle seyircileri sarstı. Filmin oyuncularının performansı ise 2004 yılında sinema dünyasına damga vurdu. Bazı Çöküş (Der Untergang) filmi oyuncuları şunlardır;

  • Bruno Ganz - Adolf Hitler,
  • Alexandra Maria Lara - Traudl Junge,
  • Rolf Kanies - General Hans Krebs,
  • Juliane Köhler - Eva Braun,
  • Corinna Harfouch - Magda Goebbels,
  • Ulrich Matthes - Joseph Goebbels,
  • Heino Ferch - Albert Speer,
  • Ulrich Noethen - Heinrich Himmler.

Çöküş filmi ne anlatıyor?

Sinema tutkunları, Çöküş filmi ne anlatıyor? sorusunun yanıtını merak ediyor. Çöküş filmi, Almanya'yı İkinci Dünya Savaşı'na sürükleyen Adolf Hitler'in son günlerini anlatıyor. Yenilgiyi kabullenemeyen ve tüm ısrarlara rağmen işgal altındaki Berlin'den ayrılmak istemeyen Nazi Partisi lideri Adolf Hitler, yer altındaki özel sığınakta son günlerini geçirmektedir. Çöküş filmi, dünyayı savaşa sürükleyen ve milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Nazilerin nasıl parçalandığını gözler önüne sermektedir.

Çöküş nasıl bir film?

Çöküş nasıl bir film? sorusunun yanıtı aranıyor. Sinema tutkunları, genelde tamamen karanlık bir figür olarak yansıtılan Adolf Hitler'in Çöküş filminde nasıl ele alındığını merak ediyor. Çöküş filmi, milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Hitler'in sığınakta geçirdiği günlerdeki psikolojisini ele alıyor. Filmde Adolf Hitler'in köpek sevgisi ve diğer insani yönleri de gösterilmektedir. Filmin hikaye anlatım tarzı, işlediği savaş suçlarına rağmen Hitler'in bile tamamen karanlık bir kişi olmadığını söylemektedir. Hitler'in son günleri, Amerikan sinemasının aksine Hitler'in son günleri ile ilgili daha objektif bir tablo sunmaya çalışmaktadır.

Çöküş (Der Untergang) kaç saat, yönetmeni kim?

Peki Çöküş (Der Untergang) kaç saat, yönetmeni kim? Çöküş (Der Untergang) 2 saat 36 dakika sürmektedir. Çöküş (Der Untergang) filminin yönetmeni Oliver Hirschbiegel adlı direktördür. Filmin senaryosu ise Bernd Eichinger ve Joachim Fest tarafından kaleme alınmıştır.

Çöküş IMDB

Çöküş IMDB puanı da merak ediliyor. Bazı izleyiciler, IMDB puanına bakarak filmi izleyip izlemeyeceğine karar veriyor. Çöküş filmine verilen IMDB puanı 8,2'dir.

Yorumlar (0)