Çöken yolun altından tarih çıktı

Şanlıurfa’da çöken bir yolda Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu düşünülen tünel gün yüzüne çıktı. Çevrede tedbir alan belediye personelleri, yıkılma ihtimaline karşı birkaç evin tahliye edilmesi yönünde karar verdi.

KÜLTÜR-SANAT 23.06.2022, 18:17
Çöken yolun altından tarih çıktı

Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi üzerindeki bir ara sokakta yol çöktü. Çökme sebebiyle yetkililere ihbarda bulunuldu. Olay mahalline güvenlik şeridi çeken belediye personelleri, yolu trafiğe kapattı. Gerçekleştirilen incelemelerde, çöken yolda Roma İmparatorluğu dönemine ait olduğu öngörülen bir tünel olduğu tespit edildi. Tünelin çökmesi sebebiyle bölgeye intikal eden ekipler, önlem maksatlı olarak birkaç evin tahliye edilmesine karar verdi.

"Buradaki evlerin hemen hepsinin altında mağaralar var"

Tünelin bir diğer girişinin evinin altında olduğunu kaydeden Ahmet Keleoğlu, “Bu evler inşa edilmeden evvel buralar yerleşim yeri olarak kullanılmış. İnsanlar buralarda hayatlarını sürmüş. Daha sonra buralara evler inşa edildi. Bugün çöken bölge ise mağaranın girişi, kendisi değil. Oraya biraz beton dökülerek kapatabilirler. Buradaki evlerin hemen hepsinin altında mağaralar var. Hatta buradan kilometrelerce uzağa kadar gidiyor. Mağaranın diğer girişi ise benim evimin altında. " diye konuştu.

Tünel incelemeye alındı

Çöken yoldan her gün geçtiğini dile getiren Ahmet Aslan ise “Ben her gün buradan geçiyordum fakat bugün kapalı olduğunu gördüm. Mecburen diğer tarafı dolanacağım." dedi.  

Diğer taraftan, çöken tünelin nereye kadar uzandığı ve içinde neler olduğuna ilişkin incelemenin ise sürdüğü kaydedildi. 





Yorumlar (0)