Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali’nde, Türkiye’den 2 film yarışacak!

Fransa’da düzenlenen ve dünyanın en önemli kısa film festivallerinden bir tanesi olan Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali, 43. yılında çevrimiçi olarak izleyicileriyle buluşacak. Festival kapsamında Türkiye’den ise “Paydos” ve “Silivri’den Mektuplar” adında 2 film yarışacak.

KÜLTÜR-SANAT 02.02.2021, 10:02 02.02.2021, 14:50
Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali’nde, Türkiye’den 2 film yarışacak!

29 Ocak’ta başlayan ve 6 Şubat’a kadar sürecek olan, Fransa’da düzenlenen ve Dünyanın önde gelen kısa film festivalleri arasında yer alan Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali, 43.yılında sinemaseverlerle buluşuyor. Salgın nedeniyle bu yıl ‘çevrimiçi’ olarak düzenlenecek festival, Türkiye’den 2 kısa filmi izleyicisiyle yarışacak.

“Paydos” ve “Silivri’den Mektuplar” festivalde yarışacak

Festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan 78 filmden bir tanesi ise, Öykü Orhan’ın yönetmenliğini üstlendiği kısa filmi Paydos oldu. Film, Türkiye’den bir işçi kadının hikayesini sunarken, toplumsal gerçekçi yaklaşımla bu meseleyi iredeliyor. Filmde Reyhan Özdikek başrolde oynarken, Emre Pekçakır ise görüntü yönetmenliğini üstleniyor.

Festivalin “Labo” bölümünde ise, Almanya’da yaşayan yönetmen Adrian Figueroa’nın yönettiği “Silivri’den Mektuplar” filmi yarışıyor. Silivri’de hapiste olan iş adamı Osman Kavala’yı anlatan film, Kavala’nın mektupları, notları ve resmi açıklamaları üzerinden siyah-beyaz fonda şiirsel bir dil oluşturuyor. Yapımcılığını Çiğdem Mater’in üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini ise Meryem Yavuz gerçekleştiriyor.

Ayrıca festivalin market bölümünde “Hezarfen Film Galeri” ile “Yapımlab” tarafından oluşturulan “Türkiye’den Kısa Filmler” seçkisi sinema profesyonelleri ile buluşuyor. Festival kapsamındaki filmler, Shortfilmwire web sitesi üzerinden ve biletli bir şekilde izlenebiliyor.

Yorumlar (0)