Çin'de Oscar adayı filmlerin gösterimine koronavirüs engeli!

Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgınından film endüstrisi de etkilendi. JoJo Rabbit , 1917 ve Little Women gibi Oscar adayı pek çok Hollywood yapımının, Çin'de yapılacak gösterimleri ertelendi.

KÜLTÜR-SANAT 05.02.2020, 09:17 05.02.2020, 09:28
Çin'de Oscar adayı filmlerin gösterimine koronavirüs engeli!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını sonucu 362 kişi hayatını kaybetti. Başta Çin olmak üzere birçok ülkede panik dalgasına yol açan virüs, Hollywood film endüstrisini de etkiledi.

Sinema salonları kapandı
Şubat ayında Çin'de gösterime girmesi planlanan Oscar adayı filmlerin gösterimleri, ertelendi. Çin'de bulunan 70 bin sinema salonunun çoğu koronavirüs salgını nedeniyle kapatıldı. Salgın sebebiyle Şubat ayının başında gösterime girmesi planlanan Çin yapımı filmlerin de gösterimleri iptal edildi.

Oscar adayı olan filmlerden JoJo Rabbit'in 12 Şubat'ta, Little Women'ın 14 Şubat'ta, Dolittle'ın ise 21 Şubat'ta gösterime girmesi planlanıyordu.

En İyi Film dalında Oscar adayı olan 1917 filminin de 21 Şubat tarihinde gösterime girmesi planlanıyordu.

Hellboy da önceden planlanan tarih olan 28 Şubat'ta gösterime giremeyecek.

Netflix yapımı Oscar adayı Marriage Story ve Hedgedog filmleri ise planlandığı şekilde 28 Şubat'ta Çin sinemalarında yerini alacak.

İptaller sektöre darbe vurdu
Sinema sektöründe ABD'den sonra en büyük pazar olarak görülen Çin'de yaşanan bu iptaller, sinema sektörüne büyük bir darbe olarak görülüyor. 175 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen Dolittle filmi ABD'de bugüne kadar 126 milyon dolarlık hasılat elde etmesine rağmen, filmin Çin'de gösterilememesi büyük bir hasılat kaybına neden oldu.

Oscar adayı Little Women, JoJo Rabbit ve 1917 gibi filmlerin de ödül sezonunda gösterilememesi, büyük gişe başarısı beklenen filmlerin zarar etmesine neden oluyor. Green Book ve La La Land gibi geçmiş yılların Oscar'lı filmleri ise Çin'de büyük bir başarı yakalamıştı.

Yorumlar (0)