Charlize Theron: Baklavanın en iyisi Gaziantep'te...

Gaziantepli baklavacılar, sosyal medya hesabından "Şimdiye kadar yediğim en iyi tat. En iyisinin Gaziantep'te olduğunu duydum" şeklinde baklava paylaşımında bulunan Charlize Theron'u Gaziantep'e davet etti.

KÜLTÜR-SANAT 13.07.2020, 11:44
Charlize Theron: Baklavanın en iyisi Gaziantep'te...

Vizyona giren "The Old Guard" filminin bir sahnesinde tadını çıkara çıkara baklava yiyen dünyaca ünlü sinema sanatçısı Charlize Theron, Gaziantep baklavasına övgüler yağdıran sosyal medya paylaşımında bulundu.

Netflix Türkiye ise Twitter hesabından ünlü yıldız Charlize Theron'a "Afiyet olsun!" yanıtı vererek, birkaç gün önce vizyona giren ve Gina Prince'in yönettiği, aksiyon dalındaki "The Old Guard" filminden bazı sahneleri paylaştı ve Charlize Theron'u etiketledi.

Netflix Türkiye'nin bu paylaşımına kısa süre sonra cevap veren 44 yaşındaki Güney Afrikalı ve Amerikalı sinema sanatçısı Charlize Theron, "Best thing I've ever tasted. Heard they have the best at Gaziantep…" (Şimdiye kadar yediğim en iyi tat. En iyisinin Gaziantep'te olduğunu duydum.) ifadelerini kullandı.

Sahneyi izleyenin canı baklava çekiyor

"The Old Guard" filminden paylaşılan sahnelerde Andy karakteriyle Charlize Theron'un baklava yemesi hayli dikkat çekiyor. Kendine has tarzı ile bir nevi baklavayı tadını çıkara çıkara yiyen "The Old Guard" filminin Andy'si Charlize Theron, baklava filmi çekilse bu kadar olur dedirtiyor.

Filmdeki sahnede kendisine uzatılan yiyeceğin ne olduğunu koklayarak anlayan ve "baklava" olduğunu söyleyen Charlize Theron, 2003 yılında "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Oscar ödülüne layık görülmüştü.

Charlize Theron filmde kokladığı yiyecek üzerine iddiaya giriyor. Charlize Theron, tadına baktığı baklavanın Türkiye'nin Doğusundan olduğunu tahmin ederek iddiayı kazanıyor.

Baklavacılardan da davet var

Charlize Theron'un paylaşımlarının ardından heyecanlanan Gaziantepli baklava ustaları da ünlü sinema yıldızını ve ekibini Gaziantep'e baklava yemeye davet etti.

Kentteki baklava ustalarından Ufuk Sağluge, Gaziantepli ustaların baklavayı doğal ürünleri sevgileriyle birleştirerek ürettiğini vurgulayarak, Gaziantepli ustaların hemen hepsinin işini iş gibi değil, aşk ve sevgiyle yaptığını, filmde geçen sahneyle gururlarının okşandığını, tüm film ekibini Gaziantep'e baklava yemeye beklediklerini bildirdi.

Antep baklavasının AB (Avrupa Birliği) tarafından da tescil edilen ilk Türk ürünü olduğunu hatırlatan baklavacı Levent Aktaş da, Gaziantep baklavasının artık bir dünya markası olduğunun tescillendiğini belirtti.

Tanıtımın önemini vurgulayan baklava ustası Burhan Çağdaş ise Antep baklavası konusunda da son yıllarda tanıtım anlamında önemli mesafe katettiklerini ifade etti. Tanıtımların sonuç vermeye başladığını kaydeden baklava ustası Burhan Çağdaş, baklava için yapılan tanıtımların artık meyvesini vermeye başladığını, her geçen yıl Antep baklavalarının ününün daha da artacağını ve katma değeri yüksek bir ürünü ihraç kalemi olarak değerlendirileceğini dile getirdi.

Yorumlar (1)
Tekin Kerem 4 yıl önce
Allah'ım şu güzelliğe bak ya. Böyle bir güzellik yok bu dünyada. Buraya da gelsin Boyoz ikram edelim.