"Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" beyaz perdede

Tüm dünyaya ilham veren, Türkiye'nin gururu Naim Süleymanoğlu'nun hayat hikâyesini anlatan biyografik film beyaz perdeye taşındı.

KÜLTÜR-SANAT 21.11.2019, 10:58 25.11.2019, 22:16

On binlerce insana ilham veren Türkiye'nin gururu Naim Süleymanoğlu'nun hayat hikayesini anlatan "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" bu Cuma günü beyaz perdelerde izleyicisiyle buluşacak.

47 dünya rekoru kırdı


ABD merkezli Time dergisi kapağında "dünyanın en etkili insanları" yer alıyor. Dergi 1988'in Ekim sayısının kapağına Naim Süleymanoğlu'nu koymuştu.

Halter dalında 47 dünya rekoru kıran Naim Süleymanoğlu ayrıca üç farklı olimpiyatta 3 altın madalya, 6 Avrupa şampiyonluğu ve 7 dünya şampiyonluğu kazandı.

Naim Süleymanoğlu kendi ağırlığının üç katı ağırlığını kaldırabilen tek sporcu olarak adını spor tarihinin literatürüne kazıdı.

Filmin yönetmeni Özer Feyzioğlu


Filmin Başrol oyuncusu Hayat Van Eck ve yönetmeni Özer Feyzioğlu

Türkiye'nin Bulgaristan'daki Muhacır Türklerinden olan Naim Süleymanoğlu "Türk Cep Herkülü" takma adıyla Türkiye'nin gururu olarak hafızalara kazındı. Naim Süleymanoğlu'yu işleyen biyografik sinema filminin yönetmenliğini, reklam filmi yönetmeni olmasıyla bilinen Özer Feyzioğlu üstlendi. Özer Feyzioğlu'nun yönetmen olduğu filmin yapımcılığını ise Mustafa Uslu üstlendi.


Cep Herkülü filminden Naim Süleymanoğlu'nun çocukluğundan bir kesit

Türk sporunun efsanesi Naim Süleymanoğlu 2017 yılının Kasım ayında karaciğer yetmezliği nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti. Ölümüyle sadece Türkiye’yi değil, tüm dünyayı yasa boğan, on binlerce sporcuya azmiyle ilham veren Naim Süleymanoğlu’nu anlatan biyografik sinema filmi “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’nda”, Naim Süleymanoğlu’yu 19 yaşındaki Hollanda asıllı Türk oyuncu Hayat Van Eck canlandıracak.


Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin oyuncularını gösteren bir afiş

Naim Süleymanoğlu’nun anlatıldığı biyografik sinema filminde; Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Uğur Güneş, Gürkan Uygun, Renan Bilek, İsmail Hacıoğlu ve Bülent Alkış muhtelif rollerde yer alıyor.

Millî Gururumuz "Naim Süleymanoğlu"


Millî gururumuz Naim Süleymanoğlu (1967 - 2017) al yıldızlı bayrakla son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat eden tüm dünyaya ilham veren millî sporcumuz Herkülü Naim Süleymanoğlu İstanbul'da Edirnekapı Şehitliğine defnedildi. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nun anlatıldığı biyografik sinema filmi "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" bu Cuma izleyicisiyle kavuşuyor.

Filmin Başrolünde oynayacak Hayat Van Eck kimdir?


Naim Süleymanoğlu'nu canlandıran Hayat Van Eck ve Naim Süleymanoğlu

Naim Süleymanoğlu’nu canlandıran Hayat Van Eck, Hollandalı bir babanın ve aslen Ankaralı olan Türk bir annenin çocuğu olarak 2000 yılında dünyaya geldi. Van Eck 6 yaşına kadar Hollanda’da yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte İzmir’e taşındı ve burada büyüdü. Henüz 17 yaşındayken 2017 yapımı Onur Saylak’ın senaryosunu yazdığı sinema filmi Daha’da Gaza rolünü oynadı. Genç oyuncu Hayat Van Eck, Daha filmindeki Gaza karakterindeki performansıyla izleyicileri büyüledi. Van Eck, bu filmdeki performansından ötürü 24. Adana Altın Koza Film Festivali’nde “Umut Veren Genç Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

Yorumlar (0)