Cemil Şov, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde gerçekleştiriyor!

1-7 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası Rotterdam Film Festivali” nde Türkiye’den “Cemil Şov” filmi de var! Barış Sarhan’ın yönettiği film, festivalin ‘Big Screen Competition’ bölümünde yarışacak. Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade ve Alican Yücesoy’un rol aldığı filmin ayrıca fragmanı da geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

KÜLTÜR-SANAT 28.01.2021, 10:54 28.01.2021, 18:08
Cemil Şov, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde gerçekleştiriyor!

Yönetmenliğini Barış Sarhan’ın üstlendiği ve başlıca rollerini Ozan Çelik, Nesrin Cavadzade, Alican Yücesoy ,Cezmi Baskın ve Şennur Nogaylar’ın paylaştığı “Cemil Şov“ filmi, nihayet görücüye çıkıyor. Filmin dünya prömiyeri, Hollanda ‘da düzenlenen 50. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde gerçekleştirilecek. Cemil Şov; Kültür ve Turizm Bakanlığı, IKSV Köprüde Buluşmalar, Saraybosna Film Festivali, !f, Sundance Senaryo Lab, First Cut Lab ve Antalya Film Forum gibi uluslararası film geliştirme platformlarından destek almıştı.

Festivalin “Big Screen Competition” kategorisinde yarışacak

1-7 Şubat tarihleri arasında 50.kez düzenlenecek olan Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nin “Big Screen Competition” bölümünde yarışacak olan filmin, uluslararası satış temsilciliği, Fransa kaynaklı AlphaViolet tarafından yapılırken; Türkiye’deki sinema dağıtımını ise BirFilm gerçekleştirecek. Filmin merakla beklenen fragmanı ise, geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Oyuncu olmanın hayaliyle yapıp tutuşan bir güvenlik memuru Cemil’in hikayesini anlatan film, Yeşilçam dönemi yani Klasik Dönem Türk Sineması’na gönderme yapan detaylarıyla oldukça dikkat çekiyor. Barış Sarhan’ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini ise Soykut Turan gerçekleştirdi. Filmin yapım tasarımı Billur Turan, kurgusu ise Evren Luş tarafından yapıldı.

Yorumlar (0)