Caz efsanesi Dianne Reeves, İstanbul'a geliyor!

ABD'li caz efsanesi Dianne Reeves, bu yıl 29'uncusu düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nde 5 Temmuz'da sahneye çıkacak.

KÜLTÜR-SANAT 12.05.2022, 18:20 Hakan Öksüz
Caz efsanesi Dianne Reeves, İstanbul'a geliyor!

ABD'li müzisyen Dianne Reeves'in konser için İstanbul'a geleceğinin duyurulması, caz tutkunlarını heyecanlandırdı. Cazın yaşayan efsanesi olarak kabul edilen 65 yaşındaki Dianne Reeves, İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

Hüsnü Şenlendirici eşlik edecek

Festivalin düzenleyicisinin İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) olduğu öğrenildi. ABD'li efsane cazcı, 29'uncusu düzenlenen festival kapsamında 5 Temmuz'da sahneye çıkacak. Dianne Reeves'e sahnede eşlik edecek ismin, ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici olacağı kaydedildi.

2015'te Grammy kazanmıştı

Dianne Reeves, 2015 yılında piyasaya sürdüğü stüdyo albümü ile 2015'te "En İyi Caz Vokal Performansı Grammy" ödülüne layık görülmüştü. Albümde Esperanza Spalding, Gregory Porter, Robert Glasper ve Lalah Hathaway gibi yeni nesil caz sanatçılarının da katkısı vardı. Genç caz sanatçılarıyla birlikte albüm yaparak Grammy kazanan Dianne Reeves, büyük beğeni toplamıştı.

Festival kaç gün sürecek?

Bu yıl 29'uncusu düzenlenecek festivalde en az 200 sanatçı sahne alacak. 25 Haziran ile 7 Temmuz tarihlerinde arasında çok sayıda usta isim, 13 gün sürecek festival kapsamında cazseverlerin karşısına çıkacak. 

Yorumlar (0)