Captain Marvel

KÜLTÜR-SANAT 03.09.2020, 23:24
Captain Marvel

2019 Amerikan yapımı süper kahraman filmi Captain Marvel, Marvel sinematik evrenin 21. filmidir. Aslında 22 filmden oluşan Marvel sinematik evreninde güçlü karakterleri ve sürükleyici içeriği bulunan birçok filme oranla Captain Marvel'in yeri ayrıdır. Ana karakter ve yardımcı oyuncularıyla Amerikan kültürünü yansıtan benzersiz film, kendinden önceki serinin öykülerine uyum sağlayan, hatta onların devamı niteliğinde bir yapım.

Filmin hikayesi, Marvel'in ilk zamanlarına dönüş şeklinde oluşturulmuş. Buna göre DNA'sı uzaylı Kree savaşçısının DNA'sıyla birleşen Carol, özel güçler kazanıyor ve adrenalin dolu anlar başlıyor. Kurgusuyla, izleyenleri Marvel sinematik evreninin ilk zamanlarına döndüren film, evrenin klasikleşmiş çizgi film karakterlerinden biraz uzak yapısıyla da heyecan uyandırmaktadır. Marvel, sinema evreninde en saygı duyulan kahramanlardan birisidir. 2019 yılında gösterime giren filmin, galaksiler arası bir savaşı konu alacağı, az çok tahmin ediliyordu ancak böyle benzersiz bir karakterin yaşayacağı sürükleyici olaylar zincirini önceden kestirebilmek imkansızdı. Bu sayede izleyiciler tarafından başından sonuna nefessiz izlenen film, sinema dünyasına farklı bir bakış açısı getiriyor. Güvenlik görevlisi olarak mesleğinde iyi bir kariyere sahip Carol'un hayatını değiştirecek ilk olay, NASA'nın güvenlik direktörü görevine getirilmesidir. Uzaylı Kree savaşçısı Captain Marvel'in Carol ile tanışması, dünyayı etkileyecek olaylar zincirinin de fitilini ateşliyor. Kree savaşçılarının lideri Marvel'in gözden çıkarınca, Marvel ve Kree uzay savaşçıları arasında savaş başlar. Bu sırada kozmik enerji cihazının patlaması, Carol ve Marvel'in DNA'sının karışmasına yol açar. Bu durumda Carol, Marvel'in güçlerine sahip olur ve Ms. Marvel ismiyle Avengers karakterleri arasında yerini alır.

Marvel'in, sinema evreninde ilk defa bir kadın başrol oyuncusunun bulunması ve oyuncunun süper güçlere ait bir savaşçı rolünü canlandırması, izleyicilerin beğenisini fazlasıyla kazanmış ve Captain Marvel filmi izlenme rekorları kırmıştır.

Yorumlar (0)