Çanakkale’li kadınlar, seramik ürünlerle ev ekonomisine katkı veriyor!

Çeşitli seramik kurslarına katılan Çanakkale’deki ev kadınları, kendilerine ekonomik kazanç kapısı oluşturdular. Kadınlar açtıkları atölyelerde, ortaya çıkardıkları ürünleri satıyorlar. Böylece ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2021, 12:49 24.01.2021, 15:11
Çanakkale’li kadınlar, seramik ürünlerle ev ekonomisine katkı veriyor!

Çanakkale’de özellikle karınların ilgi göstermesiyle seramik ustalığı, bir anda popülerleşen bir meslek haline geldi. Kentteki ev kadınları seramik kurslarından eğitim aldılar ve atölye kurarak işletme sahibi olmaya başladılar. Böylece kendilerine ekonomik kazanç kapısı sağlayan kadınlar, ev ekonomilerine de yardımcı olmaya başladılar.

Kadın gücü ve el emeği arttıkça, seramik daha da değerlenecek

Seramiklerine hayal dünyalarını ve ellerinin hünerini katan kadınların ortaya çıkardıklarını ürünler, halk tarafından da ilgiyle karşılanıyor. Seramik çamuruyla elde edilen şekiller, pişirilmek üzere fırınlara gidiyor. Ardından boyama işlemine geçen seramikler, atölye camekanlarında hem süslemeye hem de ziyaretçiler tarafından hem izlenme hem satın alınma için bırakılıyor.

Atölye sahipleri, seramiğe adım atarak doğru bir iş yaptıklarını belirtirken, uzun yıllar bu uğraşı sürdürmek istediklerini söylüyorlar. Seramiğin hayatlarının bir parçası haline geldiğini belirten atölye sahipleri, kadın gücü ve el emeği arttıkça bu işin daha da değerleneceğini söylüyorlar. Çanakkale’nin sınırlarını aştıklarını söyleyen kadınlar, Türkiye dışında yurtdışındaki ülkere de satış yaptıklarını ve geri dönüşün kendilerini mutlu ettiklerini dile getiriyorlar.

Hitap ettikleri kesimi belirlediklerini söyleyen kadınlar, ekonomik getirisinin kendilerini memnun ettiğini ve kadınların oldukça zevk alarak bu işi yaptıklarını belirtiyorlar. Kadın elinin değdiği her şeyin daha da güzelleştiğini değerlendiren atölye sahibi kadınlar, temel günlük kullanım eşyayı yaptıklarını ve ürün alanlarını daha da çoğaltacaklarını da söylediler.

Yorumlar (0)