Çanakkale Savaşı’nı anlatan mobil müze, Muğla’daki Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı!

Çanakkale Savaşları’nı anlatan mobil müze, Muğla’da açıldı. Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Cumhuriyet Meydanı’nda açılan müze, yaklaşık iki gün saat 10.00-18.00 arasında gezilecek.

KÜLTÜR-SANAT 12.04.2021, 17:33 13.04.2021, 09:26
Çanakkale Savaşı’nı anlatan mobil müze, Muğla’daki Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı!

Muğla’nın Cumhuriyet Meydanı, iki gün boyunca muhteşem bir müzeye ev sahipliği yapıyor.  Çanakkale Savaşları’nı anlatan Mobil Müze, ziyarete açıldı. Muğla'nın Menteşe İlçesine bağlı olan Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan müze, sabah saatlerinde kuruldu. Saat 10.00’da ziyarete açılan müze, saat 18.00’da ise kapanacak. Yaklaşık iki gün daha müze severlerin beğenisine sunulacak olan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, diğer gün de saat 10.00 ile 18.00 arasında açık kalacak.

İki gün boyunca açık kalacak

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre müzenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla açıldığı belirtildi. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'nin 12 ve 13 Nisan’da açık olacağını ve Muğla Cumhuriyet Meydanı’nda gezilebileceğini belirtti. 



Bingöl müzenin, özellikle Çanakkale’ye gidememiş ve bu nedenle anlı şanlı mirası ve zaferi yerinde tatmamış olan vatandaşların gezmesi konusunda çağrıda bulundu. Tırın özellikle görmemiş olan vatandaşlar için hazırlandığını belirten Bingöl, Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen herkesin ve özellikle öğrencilerin ziyaret etmesini tavsiye etti.

Yorumlar (0)