Çalışmalar bitti! Anadolu’nun ilk Türk İslam Üniversitesi müze oldu

Tokat’ta yer alan Anadolu'nun ilk Türk-İslam Üniversitesi, Yağıbasan Medresesi artık bir bilim tarih müzesi haline geldi.

KÜLTÜR-SANAT 07.10.2022, 09:20 08.10.2022, 08:42
Çalışmalar bitti! Anadolu’nun ilk Türk İslam Üniversitesi müze oldu

Danişmentliler zamanında Sulu Sokak çevresinde Nizameddin Yağıbasan tarafından inşa ettirilen ilk Türk-İslam Bilim Üniversitesi, turizme kazandırıldı. Tıp ve gök bilimi eğitiminin görüldüğü medrese, birçok kişinin ilgisini çekiyor.

2019 yılında çalışmalara başlanmıştı

2019 senesinde Tokat Belediyesi, medrese için ilk adımı attı. Türk, İslam ve Bilim Müzesi için çalışmalar ise bitirildi. Açılışa programına ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Yerel Yönetimler Başkanı katılım sağladı.

“Geçmişi anıyor, geleceği inşa ediyoruz”

Programın açılış konuşmasını sağlayan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “900 adımda 900 sene” kadar tarihi içerisinde bulunduran Sulu Sokak Çarşısına bir müze daha katıldığını ifade ederek, "Özellikle bu zamanın içerisinde biz geçmişi anarken geleceğin inşasını kuracağız düşüncesi ve mottosu ortaya koyacak şekilde bu bölgede yer alan bu bölgeye yapılan bu işlemleri ortaya koymanın çabası içerisinde bulunduk." dedi.

“Tek hedefimiz hizmettir”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt’ın konuşmasının sonrasında kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki geçti. Gerçekleştirilen hizmetlerin değerine vurgu yapan Özhaseki, "Kimler nasıl davranırsa davransın. Bizim tek hedefimiz var o da hizmet. İnsan odur ki arkasında bırakır eser, eseri bulunmayanın yerinde yerler eser. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da ana felsefesi budur. 20 senelik iktidarlık zamanımızda Allah'a hamdolsun yüzlerce eser ve hizmet meydana getirdik. Bundan sonrası için aynı yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Rabbim mahcup etmesin, Allah utandırmasın. Bu tarihi alanı bizlere kazandırdığı için değerli başkanımıza buradan bir defa daha teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu. Gerçekleştirilen konuşmaların sonrasında dualarla beraber müze faaliyete sokuldu.

Yorumlar (0)