Çağrı (The Message) Filmi Konusu - İzle

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 22:59 29.11.2020, 16:38
Çağrı (The Message) Filmi Konusu - İzle

Çağrı (The Message) filmi 1976 yılında çekilen uzun metraj bir biyografi filmidir. Filmde Hz. Muhammed'in hayatı konu edilerek İslam'ın doğuşu ve yayılışı anlatılmaktadır.

Çağrı filmi Hz. Muhammed'in peygamber olduğu dönem ve bu dönemde yaşadığı zorluklar anlatmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi İslamiyet'e çağrı filmidir. Yaşadığı dönem boyunca katıldığı savaşlar, hicret ve önemli dönüm noktaları incelikle işlenerek İslamiyet'in doğuşu canlandırılmıştır.

Fragman İzle

The Message filmi, Türkiye'de bir yıl gibi uzun bir süre gösterimde kalan ender filmlerden biridir. Vizyona girmeden önce çok ciddi spekülasyonlara maruz kalmıştır. Hatta Amerika'da bazı kişiler filmde Hz. Muhammed'in canlandırıldığını düşünerek bir sinemada seyircileri rehin almışlardır. Bu spekülasyonlardan biri de Hz. Hamza rolünde oynayan oyuncu Anthony Quinn'in Müslüman olduğu iddialarıdır. Ancak bu hiç bir zaman doğrulanmamıştır. Çağrı (The Message) filmi dünya çapında o kadar yankı uyandırdı ki Vahşi rolünde oynayan Salem Gedara uzunca bir süre Hz. Hamza'yı öldürdüğü gerekçesiyle tehditler almıştır ve iş bulmakta zorlanmıştır.

Çağrı Filminin Oyuncuları

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Mustafa Akkad'ın yaptığı Çağrı (The Message) filmi çok kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahiptir. En çok dikkat çeken oyuncular ise Hz. Hamza rolünde gördüğümüz Anthony Quinn ve Hz. Bilal rolünde gördüğümüz Johnny Sekka'dır. Hz. Bilal rolü için ilk olarak Muhammed Ali ismi geçse de yapımcı Mustafa Akkad'dan onay çıkmayınca Johnny Sekka kadroya dâhil edildi. Diğer önemli oyuncularından bazıları ise; Irene Papas, Michael Ansara, Michael Forest, André Morell, Martin Benson ve Salem Gedara'dır. Filmde Hz. Muhammed ve halifelerini canlandıran ya da seslendiren hiç bir oyuncu bulunmamaktadır.

Çağrı Filmi İzle

Çağrı Filminin Bütçesi

The Message filminin büyük bir kısmı Libya topraklarında çekilmiştir. Küçük bir bölümü ise Fas'ta çekilerek tamamlanmıştır. Çağrı filmi için Mekke'ye benzeyen çok büyük bir plato inşa edilmiştir. Bu inşa tam dört buçuk ay sürmüştür. 28 milletten, 300'den fazla kişi set içinde farklı alanlarda çalışmıştır. Ayrıca savaş sahneleri için getirilen atlar özel olarak eğitilmiştir. Tüm bu çalışmaların Çağrı filmine maliyeti 10.000.000 dolardır.

Yorumlar (0)