“Çağrı” filmi, 45 sene sonra yeniden vizyonda

Hz. Muhammed’in hayatını ve İslamiyet’in doğuşunu anlatan, 1977 senesinde çekilen Çağrı filmi, 45 sene sonra yeniden vizyona giriyor. 2D dijital ses ve 4K görüntü kalitesi ile yenilenip vizyona girecek olan filmin gösterim tarihi ise 15 Nisan olarak duyuruldu. 

KÜLTÜR-SANAT 12.04.2022, 17:55 13.04.2022, 09:45
“Çağrı” filmi, 45 sene sonra yeniden vizyonda

1977 senesinde vizyona giren, İslamiyet’in doğuşu ile Hz. Muhammed’in hayatını anlatan “Çağrı: İslamiyet’in Doğuşu” filmi 45 senenin ardından yenilenmiş şekliyle vizyona girmeye hazırlanıyor. 2D dijital ses ve 4K görüntü kalitesiyle 15 Nisan 2022 tarihinde sinemalarda oynatılmaya başlanacak olan filmin şimdiki yönetmenliğini ise 1977 senesinde yönetmen koltuğunda oturan Mustafa Akkad’ın oğlu Malek Akkad üstlenecek. 



“Keşke babam da bizimle olsaydı”

Malek Akkad, film ve babası hakkında şunları dile getirdi: “Bu filmi yapmak benim için büyük gurur. Bu film yalnız babam için değil tüm dünya için önemli. Yenilenmiş halinde en iyi teknolojiyi kullanmaya çalıştık. Filmi 4K olarak düzenledik. Uzun zamanımızı aldı ancak çok da güzel oldu. Bu filmi düzenlemek benim için büyük bir onur. Şimdi filmi tekrar sinemada görecek olmak beni oldukça mutlu ediyor. Keşke babam da aramızda olsaydı.”



1977 senesinde film çekiminden

Film, pek çok ülkede yasaklanmıştı

“Babam ve ailemiz bu filmden sonra büyük zorluklar yaşadık. Film pek çok ülkede yasaklandı. Babam, gösterime izin verilen yerlere gidemedi. Kendisi yok ancak yaptığı bu çalışma bizimle.”

Yorumlar (0)