Bugün vizyona giren filmlerde neler var?

Aksiyon ve gizem dolu maceralara hazır mısınız? James Bond’un son macerasından, Nefesini Tut filminin ilkini aratmayacak 2.serisi, mistik gizemlerle dolu Kitab-ı Cin’den ‘Süper Köpek ve Turbo Kedi’ isimli haftanın tek animasyon filmine kadar her zevke hitap edecek filmler seyircilerini bekliyor olacak.

KÜLTÜR-SANAT 01.10.2021, 17:21
Bugün vizyona giren filmlerde neler var?

”Ölmek İçin Zaman Yok”

Daniel Craig, Rami Malek, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Ralph Fiennes gibi her biri star isimleri bir araya getiren filmde Bond, aktif hizmetten ayrılmıştır ve Jamaika’da sakin bir hayatın keyfini sürmektedir. CIA’den eski dostu Felix Leiter yardım için kendisine başvurunca huzuru kısa sürer. Kaçırılan bir bilim insanını kurtarma görevi, beklenilenden daha tehlikeli bir hal alır. Bond, tehlikeli yeni teknolojilerle silahlanmış, gizemli bir kötü adamın peşine düşer.

Daniel Craig’in son kez James Bond karakterini canlandırdığı serinin 25.filminin galası geçtiğimiz günlerde İngiltere’de muhteşem bir gala ile dünyaya tanıtılmıştı.

"Nefesini Tut 2"

Stephen Lang, Brendan Sexton III, Madelyn Grace ve Adam Young’un başrollerinde oynadığı ‘Nefesini Tut 2’ filminin yönetmen koltuğunda Rodo Sayagues var.

İlk serisinin 5 sene önce vizyona girdiği Korku ve gerilim türündeki film; evine girenlere adeta cehennemi yaşatan görme engelli Norman , 11 yaşındaki Phoenix ile aynı evde yaşamaktadır. Sarhoş bir sürücünin kendisinden çaldığı ailesini kendine göre yeniden yaratan ve kendine göre adaletin tecelli bulduğna inanan evine giren davetsiz misafir onun içindeki savaşçı ruhun bir kez daha hortlamasına neden olur.

"Sevgili Yoldaşlar"

Rus sinemasının prestijli isimlerinden Andrey Konchalovskiy'nin yönettiği ‘Sevgili Yoldaşlar’ Türk izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Vladislav Komarov, Yuliya Vysotskaya, Andrey Gusev, Yuliya Burova ve Sergei Erlish'in rol aldığı film; Sovyetler Birliği tarihinin en kanlı sayfalarından birini aralarken 1962 yılında Rusya'nın Novoçerkassk şehrinde yaşanan işçi katliamını merkezine alıyor.

Film yalanan katliamı ve sonrasını, kent konseyinden Lyudmila’nın gözünden beyaz perdeye aktarıyor. Yönetmenin kare formatta ve siyah-beyaz çektiği bu son filmi, Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı, Jüri Özel Ödülünü kazandı ve Uluslararası Film dalında Oscar adayı olarak kısa listeye kaldı.

"Müfreze"

Enes Bilal Taşçı'nın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ‘Müfreze" adlı filmde, Sera Tokdemir, İsmail Hakkı , Emrah Girgin, Rabia Yalçın ve Serkan Kuru rol aldı. İsmet Emir Bubliş'in yazdığı film; bir askeri birliğin Hakkari'ye bağlı bir köyde yaşayan küçük bir çocuğu kurtarma çabasını konu alıyor.  Teröristlerin işgali altında bulunan bir köydeki çocuklar, içtikleri sudan zehirlenince valilik olaya müdahale eder. Çocukların tedavi edilmesi için köye gönderilen doktor Kemal'e, 7 kişilik bir komando birliği eşlik eder. Ancak bir kız çocuğunun durumu iyice ağırlaşınca, çocuğun şehre götürülmesine karar verilir. Ancak bu sırada terör örgütünün saldırıya başlaması, şehre gitmelerini engeller.

“Av”

Ahmet Rıfat Şungar, Billur Melis Koç, Yağız Can Konyalı, Adam Bay ve Emre Yetim gibi isimlerin -oynadığı ‘Av’ filmi Emre Akay’ın gözüyle sinema perdesine taşındı.

Gerilim türündeki yapım; bir polisin yaptığı baskında partnerini kaybeden Ayşe'nin, peşine düşenlerle mücadelesini konu ediniyor. Av, genç bir kadının, erkek egemen bir toplumda hayatta kalma mücadelesi verirken, bir şiddet girdabının içine çekilmesini de gözler önüne seriyor.

"Avcı: İlk Kehanet"

Onur Aldoğan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu; Gürbey İleri, Bülent Çetinaslan, Turabi Çamkıran, Ferzan Hekimoğlu ve Levent Sülün gibi isimlerin rol aldığı ‘Avcı İlk Kehanet’; bir arkeoloji öğrencisinin başından geçen olaylar etrafında şekilleniyor. Film, ilk kehanetin bir araya getirdiği avcı Phaldor ve arkeoloji öğrenimi gören Melis’in dünyanın kaderine doğru yaptıkları fantastik ve zorlu yolculuğu konu alıyor.

"Kitab-ı Cin"

Rasul Kuliev, Derya Acar, Sarkhan Shkhiyevv, Elif Şahin ve Halil Kumova'nın rol aldığı; yönetmenliğini Hakan Aydın'ın üstlendiği haftanın yerli korku filmi "Kitab-ı Cin"; dört üniversiteli gencin, bir cin ordusunu uyandırmasıyla başlar. Ve bundan sonra gelişen olaylar kontrolden çıkar. 

"Süper Köpek ve Turbo Kedi"

Ben Smith'in yönettiği, haftanın tek animasyon filmi ‘Süper Köpek ve Turbo Kedi’; 50 yılını uzayda geçirdikten sonra yeryüzüne dönüş yapan Buddy ile yardımcısı Felix'in hikayesini anlatıyor. Haylaz ve maceraperest bir köpek ile kendini süper kahraman olmaya adamış bu kedi, karşılarına çıkan türlü türlü engelleri aşmak için beraber çalışacaklardır.

Yorumlar (0)