Bu hafta 6 film vizyona giriyor

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli olmak üzere 6 sinema filmi vizyona giriyor.

KÜLTÜR-SANAT 30.01.2020, 10:50 31.01.2020, 10:06
Bu hafta 6 film vizyona giriyor

Başrollerini Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie ve Scarlett Johansson'un paylaştığı, Amerikan yapımı komedi, dram ve savaş türündeki "Tavşan Jojo" izleyiciyle buluşacak. Yönetmenlik koltuğunu Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov'un birlikte paylaştığı "Uluslararası En İyi Film" ve "En İyi Belgesel" dalında Oscar adayı olan "Bal Ülkesi" ise, arıcılıkla uğraşan bir ailenin yaşamını konu ediyor.

BAL ÜLKESİ

"Uluslararası En İyi Film" ve "En İyi Belgesel" kategorilerinde Kuzey Makedonya'nın Oscar adayı olan "Bal Ülkesi" bu hafta seyirciyle buluşuyor.

Yönetmenliğini Tamara Kotevska ve Ljubomir Stefanov'un birlikte yaptığı belgesel, arıcılıkla uğraşan bir ailenin yaşamını anlatıyor.

Dram türündeki yapımda, Hatidze Muratova, Nazife Muratova ve Hussein Sam gibi isimler rol aldı.

GÜLLER ÜLKESİ: DAMASCENA

Yapımcısı Stoyan Stoyanov'un olduğu "Güller Ülkesi: Damascena" filmi, bir başarı öyküsünün kahramanı olan gül yağı üreticisi Teco'nun hayatını konu ediyor.

Filmin başrollerinde Veselin Plachkov, Dimitar Banenkin ve Neda Spasova oynarken, filmin yönetmenliğini Todor Anastasov ve Alexander Smolyanov birlikte yaptı.

Senaryosunu Stoyan Stoyanov, Maria Laleva, Alexandar Smolyanov ve Hristian Nochev'in birlikte oluşturduğu film, gül üretiminin 400 yıllık geçmişini de ele alıyor.

SEFİLLER

Cannes Film Festivali'nde "Jüri Ödülü"ne layık görülen "Sefiller" filmi, Paris banliyölerinde atandığı yeni göreve ve ekibe adapte olmaya çalışan polis memuru Stephane'ın, kendisini farklı gruplarla polis arasında tırmanan gerilim içerisinde bulmasını filmin merkezine alıyor.

Başrollerini Damien Bonnard, Alexis Manenti ve Djebril Didier Zonga gibi isimlerin paylaştığı polisiye-dram türündeki filmin yönetmenliğini ise Ladj Ly yaptı.

TAVŞAN JOJO

Yönetmenlik koltuğunda Taika Waititi'nın oturduğu "Tavşan Jojo", Hitler'in gençlik kamplarında yer alan ve zihninde yarattığı Hitler'i en yakın arkadaşı olarak gören genç Jojo'nun, annesinin genç bir Yahudi kızı sakladığını fark etmesiyle gelişen olayları filmin merkezine alıyor.

Amerikan yapımı komedi, dram ve savaş türündeki filmde, Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie ve Scarlett Johansson başrolü birlikte paylaşıyor.

AŞK TESADÜFLERİ SEVER -2-

Bu haftaki 2 yerli filmden ilki "Aşk Tesadüfleri Sever" film serisinin ikincisi.

Başrollerinde Nesrin Cavadzade, Yiğit Kirazcı, Elif Doğan ve Aytaç Şaşmaz'ın oynadığı "Aşk Tesadüfleri Sever 2", 2010 yapımı aynı adlı filmin devam halkası olarak sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve İpek Sorak'ın birlikte yaptığı romantik ve dram türündeki film, izleyiciyi 1960'lı yıllardan bugüne uzanan romantik bir yolculuğa çıkarıyor. İki farklı dönemde geçen gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan filmde, geçmiş ile bugünün ilişkilerini kıyaslanıyor.

ELTİLERİN SAVAŞI

Bu haftaki 2 yerli filmden ikincisi ise komedi türündeki "Eltilerin Savaşı" filmi.

Yönetmenlik koltuğunda Onur Bilgetay'ın oturduğu "Eltilerin Savaşı", iki elti olan "Sultan" ve "Gizem" arasında yaşanan tatlı çekişmelere ve bitmek bilmeyen rekabete odaklanıyor. 

Filmin senaryosunda Gupse Özay imzası yer alırken, filmin başrollerinde Gupse Özay'ın yanı sıra Merve Dizdar, Ferit Aktuğ ve Uraz Kaygılaroğlu bulunuyor.

İNFOGRAFİKLER

Yorumlar (0)