Brian May 'Sir' unvanı aldı

Queen'in eski gitaristi Brian May'e 'Sir' unvanı verildi.

KÜLTÜR-SANAT 15.03.2023, 00:50 15.03.2023, 13:18
Brian May 'Sir' unvanı aldı

Dünyaca ünlü rock grubu Queen'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, İngiltere Kralı III. Charles'ın May'i şövalye olarak ilan ettiği görsele yer verildi. 

Gerçekleştirilen açıklamada, "Brian May'in Krallık Şövalyeliği merasimi Buckingham Sarayı'nda yapıldı. Şövalyelik, Majesteleri Kral III. Charles tarafından bizzat takdim edildi. Tebrikler Sir Brian." ifadelerine yer verildi.

Depremzedeleri unutmamıştı

Müzik kariyerine 1968 senesinde kurduğu 'Smile' isimli grupla başlayan May, 1970 senesinde Freddie Mercury ve Roger Taylor ile beraber Queen'i kurdu.

Queen'in aktif olduğu dönemlerde 1983 senesi itibarıyla solo çalışmalar da yapan ünlü gitarist, Mercury'nin yaşamını yitirmesinin akabinde 2004 senesinde Paul Rodgers'ın solistliğinde grubu tekrar bir araya getirerek dünya turnesine çıkmıştı.

Brian May, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin akabinde İngiltere merkezli DEC'nin (Afet Acil Durum Komitesi) Suriye ve Türkiye için başlattığı yardım kampanyasına bağış yapmıştı.

Yorumlar (0)