Bosna Hersek'te "Türk Film Haftası"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleri ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından bu yıl Bosna Hersek'te organize edilen Türk Film Haftası başladı.

KÜLTÜR-SANAT 11.12.2019, 19:22 11.12.2019, 19:27
Bosna Hersek'te "Türk Film Haftası"

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Türk Film Haftası kapsamında Bosnalı sinemaseverler 5 gün boyunca farklı türlerden 7 Türk filmini ilk defa 23 farklı şehirde yapılacak etkinlik ile izleyebilecek.

Organizasyon kapsamında başkent Saraybosna'ya gelen oyuncu Gürkan Uygun, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde düzenlenen basın toplantısında, farklı kültürleri tanımanın bir oyuncu için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Uygun Bosna Hersek'te de üç farklı kültür tanıdıklarını anlatarak, "Buraya kendi kültürümüzü de anlatmak için geldik. Yunus Emre Enstitüsüne bize bu fırsatı verdiği için teşekkür etmek isterim." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç da etkinliğin ortak dil ve ortak kültürü yansıttığını belirterek, "Bosna Hersek çok kültürlü bir ülke olma özelliği taşıyor. Türk dizileri hem Bosna Hersek hem de Balkanlar'ın genelinde oldukça izleniyor." ifadelerini kullandı.

YEE Saraybosna Müdürü Mehmet Akif Yaman ise enstitünün Türk dili ve kültürünü tanıtmak için kurulduğunu belirterek, ülke genelinde 5 gün boyunca sürecek etkinliğe yoğun bir ilgi beklediklerini ifade etti.

Hem oyuncu hem de menajer olan Erdem Ergüney de bu tarz etkinliklerin Türkiye ile Bosna Hersek'i birbirine daha da yakınlaştırdığını kaydetti.

Türk Film Haftası kapsamında bu akşam ilk olarak Saraybosna'daki "Meeting Point" Sinema Salonu'nda yönetmenliğini Kemal Uzun'un yaptığı "Ankara Yazı-Veda Mektubu" filmi seyirci ile buluşacak.

Filmin başrol oyuncusu Uygun, gösterimin ardından Bosnalı sinemaseverlerle bir söyleşi de yapacak.

Etkinlik kapsamında, "Hokkabaz", "Dedemin İnsanları", "Bana Masal Anlatma", "Ayla", "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" ve "Can Dostlar" isimli filmler de sinemaseverlerle buluşacak.

Yorumlar (0)