Bora Akkaş ve Nilperi Şahinkaya’yı buluşturan dijital oyun “Nora-Bir Bebek Evi” yayınlandı!

Pandemi sürecinde dijital olarak yeni oyunlarını izleyiciyle buluşturan Zorlu Performans Sanatları Merkezi, tiyatronun kültleşmiş eserlerini günümüz bakış açısıyla yorumluyor. YouTube’da yeni yayınlanan oyun ise, Bora Akkaş ve Nilperi Şahinkaya’nın rol aldığı “Nora-Bir Bebek Evi” oldu!

KÜLTÜR-SANAT 25.01.2021, 11:09 25.01.2021, 14:38
Bora Akkaş ve Nilperi Şahinkaya’yı buluşturan dijital oyun “Nora-Bir Bebek Evi” yayınlandı!

Dijital tiyatro döneimin hızla başladığı şu günlerde Zorlu Performans Sanatları Merkezi yani Zorlu PSM, artık kült bir hale gelmiş tiyatro eserlerine farklı bir bakış açısı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda modern tiyatronun kurucularından olan Norveçli yazar Henrik Ibsen’in eseri "Nora-Bir Bebek Evi" izleyenlerle buluştu.

Insen’in en çok sahnelenen metinlerinden olan ve kültleşmiş bir hale gelmiş olan oyun, başarılı tyatro yönetmeni İbrahim Çiçek’in uyarlaması ve yönetmenliğinde sahneye konuldu. Dijital tiyatro sahnesi ile izleyicilere, klasik eserlere modern bir bakış açısı ve yeni bir oyun izleme serüveni yaşatılıyor.

İlk feminizm içerikli tiyatro oyunu: “Nora-Bir Bebek Evi”

Oyunca başlıca rolleri ise, başarılı oyuncular Nilperi Şahinkaya ve Bora Akkaş paylaşıyor. “Nora-Bir Bebek Evi”; gerçek bir sevgi üzerine kurulmamış olan birlikteliği sorgularken, bir kadının birey olarak var olmayışına ve kadının özgürleşmesi üzerine, dayatılan dünyanın yalanlığını fark ederek cesaret ve suçlamalardan bir "ben" olma hikayesin ele alıyor. Sevginin sadece konforla mümkün olup olmayacağını sorgulayan oyun, evlilik normlarına karşı da bir sorgulama içerisine giriyor.

Henrik Ibsen’in ilk feminizm içerikli tiyatro oyunu olarak da anılan ve çok sevilen oyunundan uyarlanan “Nora-Bir Bebek Evi”, İbrahim Çiçek rejisiyle karşımıza çıkan ve Nilperi Şahinkaya ve Bora Akkaş’ın rol aldığı "Nora-Bir Bebek Evi", YouTube’dan izlenebiliyor.

Yorumlar (0)