Black Panther'in başrol oyuncusu yaşamını yitirdi!

"Black Panther" isimli filmin başrolünde yer alan Chadwick Boseman, kolon kanserinden yaşamını yitirdi. 

KÜLTÜR-SANAT 29.08.2020, 12:11
Black Panther'in başrol oyuncusu yaşamını yitirdi!

"Black Panther", Marvel serisinin filmlerinden biri...

2018 yılında vizyona giren filmde Kral T'Challa/Black Panther karakterine hayat veren Chadwick Boseman, kolon konseri sebebiyle yaşamını yitirdi. 

41 yaşındaki oyuncuya dört sene önce kanser tanısı konduğunu ve uzun süredir tedavi altında olduğu ifade edildi. 

Ünlü oyuncunu sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Chadwick Boseman'ın hayatı kaybettiği ve bu nedenle yoğun bir acı hissedildiği kaydedildi. 

Söz konusu paylaşımda, "Black Panther" isimli filmde hayat verdiği Kral T'Challa karakterinin, Chadwick Boseman için bir "onur "olduğu belirtildi. 

Diğer yandan, yapımcı Nicki Fioravante, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 41 yaşındaki oyuncunun hastalığının dördüncü evreye ulaştığını ve ölmeden önceki son günlerini ailesiyle birlikte geçirdiğini söyledi. 

2018 senesinde gişe rekorları kıran film, Wakanda Kralı babasının hayatını kaybetmesinin ardından taht sahibi olmak için Afrika'ya dönen "Black Panther"in yaşadıklarını izleyicilere sunmuştu. 

Tehlikelerle yüzleşen genç kralın, düşmanlarını mağlup etmek ve insanların güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlamak üzere müttefikleriyle beraber harekete geçtiğine dair hikâye, beyaz perdeye taşınmıştı. 

"Black Panther", 2019 yılında düzenlenen Oscar Ödül Töreni'nde en fazla ödülün sahibi olan filmlerden biri olarak kayıtlara geçti. 

Yorumlar (0)