Bir Nefes Daha filmi, yurt dışında bir ödül daha aldı!

Yönetmenliğini Nisan Dağ’ın üstlendiği ‘Bir Nefes Daha’ filmi, yurt dışından bir ödül daha aldı. Başrollerini Hayal Köseoğlu ve Oktay Çubuk’un paylaştığı film, bu kez Kaliforniya’da düzenlenen Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nden ‘En iyi Yabancı Film Ödülü’ ile döndü!

KÜLTÜR-SANAT 12.04.2021, 14:15 13.04.2021, 09:22
Bir Nefes Daha filmi, yurt dışında bir ödül daha aldı!

Uluslararası alanda birçok festivalde yarışan ve ödüller toplayan ‘Bir Nefes Daha’ filmi, yurt dışından bir ödül daha aldı. Yönetmenliğini Nisan Dağ’ın üstlendiği, şu sıra ‘Mucize Doktor’ dizisinde Açelya karakterine hayat veren Hayal Köseoğlu ile son olarak ‘Sol Yanım’ dizisinde Ali karakterine hayat veren Oktay Çubuk’un başrollerini paylaştığı film, yarıştığı birçok festivalden ödüllerle döndü. Film, geçtiğimiz aylarda Estonya’nın başkenti olan Tallinn’de düzenlenen Tallinn Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanmıştı. 

Santa Barbara’dan ödülle döndü

Antalya Film Festivali kapsamında düzenlenen Antalya Film Forum’dan yapım desteği alan ‘Bir Nefes Daha’ filmi, Amerika’ya bağlı Kaliforniya’nın Santa Barbara kentinde düzenlenen Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nde de ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünün sahibi oldu.  Oyuncu kadrosunda ayrıca Ushan Çakır, Ayris Alptekin, Görkem Kasal, Eren Çiğdem, Kürşat Alnıaçık ve Müfit Kayacan bulunuyor. Filmin müzik altyapılarına ise, sevilen rap sanatçısı Da Poet imza attı. 

Fehmi ve Devin’in ilham hikayesi

İstanbul’un delikanlı ve sert mahallelerinden olan Karaçınar’a gidilen hikayede, genç bir çocuk olan ve rap müziği tutkunu Fehmi’ye odaklanıyoruz. Bir yandan madde bağımlılığıyla savaşan Fehmi, eski bir DJ olan Devin’i görür görmez ona aşık olur. Ancak Devin’in de bazı sorunları vardır. İki sorunlu kişi, ilginç bir şekilde ilham verecektir, ancak bunu sonunun nereye varacağı muammadır. 

Yorumlar (0)