Bir Düş Gördüm filmine bu kez, Nepal’den ‘Don Kişot’ ödülü geldi!

Bir Düş Gördüm filmi, yurt dışından ödül almaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda filmin oyuncusu Recep Çavdar’a, Hindistan’da düzenlenen Dada Saheb Phalke Film Festivali'nden En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü gelmesinin ardından, yen, bir heyecan daha yaşandı. Filme bu kez Nepal Uluslararası Film Festivali’nden, ‘En İyi Uzun Metrajlı’ film ödülü verildi. Bu ödülü alan filme festival,  IFFS Don Kişot Ödülü veriyor.

KÜLTÜR-SANAT 11.05.2021, 15:05 12.05.2021, 13:42
Bir Düş Gördüm filmine bu kez, Nepal’den ‘Don Kişot’ ödülü geldi!

Murat Çeri’nin yönetmen koltuğuna oturduğu ve 2018 yılında Malatya Film  Platform’dan ön yapım desteği ödülü kazanan ‘Bir Düş Gördüm’ filmi, uluslararası alanda adını duyurmaya devam ediyor. Uluslararası adı ‘In My Dream’ filmi, yurt dışındaki çeşitli festivallerde yarışmaya ve gösterilmeye devam ediyor. Adeta dünyayı dolaşan film, hatırlanacağı üzere daha önce on birincisi düzenlen Dada Saheb Phalke Film Festivali’nde ülkesini temsil etmişti. Festivalden filmin oyuncularından Recep Çavdar’a, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü verilmişti. Uluslararası yolculuğuna devam eden filme bu kez de ödül Nepal’den geldi.

‘Don Kişot’ ödülüne layık görüldü

Başrollerinde Nevzat Yılmaz, Harun Reha Pakoğlu, Ferda Işıl ve Recep Çavdar’ın yer aldığı ‘Bir Düş Gördüm’ filmi, Nepal Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Uzun Metrajlı Film’ ödülünün sahibi oldu. Festivalde en iyi uzun metrajlı filme, ‘IFFS Don Kişot’ adından bir ödül veriliyor. Böylece bünyesine yeni bir başarı daha ekleyen filme verilen ödül, özel bir anlam taşıyor. Filme ödülü ise; Hintli film aktivisti Madhurima Barua Sen, Nepalli film yapımcısı ve aktivist Ritar Sherpa ve İtalyan film yapımcısı ve aktivist Laura Mancuso’dan oluşan üçlü jüri verdi. Uluslararası Film Toplulukları Federasyonu tarafından seçilen festivallere verilen bir ödül olan Don Kişot Ödülü, filmin dünyadaki tüm film toplulukları arasındaki tanıtımına katkı sunuyor.

Festival yolculuğuna devam ediyor
Bir Düş Gördüm filmi, daha sonra; Amerika’da iki festivalin yanı sıra Güney Kore, Rusya, Fransa ve Güney Afrika’daki festivallerde de yarışmaya devam edecek. Trafik kazası geçiren dokuz yaşındaki bir çocuk olan Tarık’ın hikayesini anlatan film, babasını kazada kaybeden ve kendi hafızasını kaybeden çaresiz çocuk Tarık’a odaklanıyor. Annesi ise komada olan Tarık, köydeki ninesi ve dedesiyle yaşamaya başlar. Kazadan sonra sürekli simgesel rüyalar gören Tarık, evi çevresine arabanın çarpıp kaçtığı bir eşek görür. Hamile olan bu eşek, yeni bir sıpa doğurur. Tarık, bu sıpayla kendi arasında bir bağ kurmaya başlayacaktır. 

Yorumlar (0)