Bilimsel olarak şimdiye kadarki en korkunç film seçildi

Bilimsel olarak tüm zamanların en korkunç filmi yapılan bir çalışmayla tespit edildi. İşte tüm detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 22.10.2020, 18:56 22.10.2020, 19:06
Bilimsel olarak şimdiye kadarki en korkunç film seçildi

Bilimsel olarak Ethan Hawke’nin başrolünde bulunduğu Sinister (Lanet) filmi tüm zamanların en korkunç filmi seçildi.

Seyircilere 120 saat korku filmi izletildi

Broadhanchoices isimli teknoloji firması tarafından, en iyi korku filmini seçmek üzerine yürütülen ‘Korku Bilimi Projesi’ dahilinde, farklı yaş gruplarından 50 kişiye, Reddit tavsiyeleri ve eleştirmen listeleri dikkate alınarak yapılan taramalarla belirlenen film listesinde 120 saatten uzun süre korku filmi izleme görevi verildi.

Bilimsel olarak Sinister (Lanet) en korkunç film

Araştırma görevlileri tarafından bu süre zarfında izleyen kişilerin kalp atış hızları takip edildi ve şimdiye dek yapılan en korkunç 35 film belirlendi. Alınan sonuçlarda Ethan Hawke’nin suç yazarı Ellison Oswalt’ı canlandırmış olduğu Lanet filmi en korkunç film seçildi.

Deneklerin nabzı filmi izlerken 131BPM’e kadar çıktı

En korkunç bu filmi izleyen kişilerin nabızlarının yer yer yüzde 32 oranında hızlandığı görüldü. Fakat nabız yükselmesi seçimde tek kriter değildi. Filmde en dehşet verici noktada deneklerin nabzı 131 BPM’e kadar çıktı. Bu da bilim insanları tarafından koşarken şarkı söylemede belirlenen nabız aralığında bir sayıya işaret ediyor.

Yapılan çalışmada daha çok ana dili İngilizce olan filmler üzeriden gidildi. Japonya yapımı 1999’da çekilen Audition filmi de 40 film arasında 35'nci oldu.

Modern filmler daha da korkunç

Araştırmacılar tarafından ayrıca, modern filmlerin Cadılar Bayramı gibi klasik filmlerden daha da korkutucu olduğu tespit edildi. Fakat bunun klasik filmlerin daha az bilinen özelliklerinin kısa zaman içerisinde etki göstermemesinden kaynaklanıyor olabileceği iddia edildi.

Peki en korkunç film olarak gösterilen Sinister nasıl bir film?

Paranormal Activity filminin de yapımcılığını üstelenen kişilerin arasında olduğu The Exorcism, Doctor Strange, The Exorcism of Emily Rose filmleriyle tanınan Scott Derrickson’un yönettiği Sinister filmi 2012 yapımı.

Suç yazarı Ellison Oswalt’ın filmi romanı için malzeme toplamak adına taşınmış oldukları evde bir grup kişinin yaşadığı korkunç olayları ele alıyor.

Bununla birlikte tüm zamanların en korkunç filmleri listesinde bulunan ilk 10’daki diğer filmler ise şöyle:

Yorumlar (0)