Bilim-kurgu aksiyonlarının aranan aktörü: Jason Momoa

Filmlerin efsane karakteri ‘Aquaman’ ile büyüleyen ve ‘Game of Thrones’ dizisinde canlandırdığı ‘Khal Drogo’ ile unutulmayan Jason Momoa’nın kariyeri, filmleri, partnerleri ve özel hayatından detaylara hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 14.02.2021, 18:06 15.02.2021, 12:38
Bilim-kurgu aksiyonlarının aranan aktörü: Jason Momoa

Kimisi için bir çok filmdeki efsane karakter Aquaman, kimleri için de efsane dizi Taht Oyunları’nın efsane karakteri Khal Drogo… Bilim-kurgu hikayelerinin aranan oyuncularından biri haline gelen Jason Momoa hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

İlk olarak modellikle başladı

1 Ağustos 1979 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Honolulu kentine bağlı Hawaii eyaletinde doğan Jason Momoa’nın; annesi Almanya, İrlanda ve Kızılderili kökenli fotoğrafçı Coni Momoa ve babası Hawai kökenli bir ressam olan Joseph Momoa’dır. Iowa’da büyüyen Momoa, daha sonra okulu için Hawaii adalarına geri döndü.

1998 yılında yani 19 yaşındayken bir yandan çalıştı, bir yandan da modellik yapmaya başladı. Tasarımcı Eric Chandler ve Takeo Kobayashi tarafından keşfedilen Momoa, “Governor’s Fashion Show” kapsamında uçus pistnde podyumda yürüdü. Daha sorma Colorado State Üniversitesi’de okuyan Momoa, oyuncu olmaya karar verdi.

İlk oyunculuk denemesini, 1991-2001 yılları arasında gerçekleşen “Baywatch” dizisinin 10. sezonunda gerçekleştirdi. Dizide Momoa ‘Jason Ioane’ karakterini canlandırdı. Daha sonra dizinin 2003 yılında yapılan filmi “Baywatch: Hawaiian Wedding” de karakterini canlandırmayı sürdürdü. 2004 yılında ise, “North Shore” dizisinde ‘Frankie Seau’ karakteriyle izleyici karşısına çıktı.2004 yılının devamında ise, Christopher Erskin’İn yönettiği Johnson Family Vacation filminde rol aldı. Amerikan komedi filminde Momoa  ‘Navarro’ karakterini canlandırdı.

Game of Thrones’un ilk sezonunda oynaması, kariyeri için önemli bir şans oldu

2005’ten 2009’a kadar süren ise “Stargate Atlantis” dizisinde ‘Ronon Dex’ karakterini 73 bölüm boyunca canlandırdı. 2011 yılında ise, kariyeri için verimli bir dönem gelişmeye başladı. Yönetmenliğini Marcus Nispel’in üstlendiği “Conan the barbarian” filminde ‘Conan’ adlı bir karakteri canlandırdı. Tam da bu sırada, “Game of Thrones” dizisi için girdiği seçmeleri kazandı ve ilk sezonda ‘Khal Drogo” karakterini canlandırdı. 10 bölüm boyunca Emilie Clarke’ın canlandırdığı ‘Daenerys Targaryen’ karakterinin kocası olarak izleyici karşısına çıktı.

“Road to Paloma” filmini yönetti, yazdı ve oynadı

2013 yılında ise “Bullet to the Head”, “Road to Paloma” ve “Lobos” gibi filmlerle izleyici karşısına çıktı. Ayrıca “Road to Paloma” filminin yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini de üstlendi.  

2016 yılı ise ardı sıra gelen projelerle ilerledi. İlk olarak Kanada’da yayınlanan dram dizisi “Frontier” da ‘Declan Harp’ karakteriyle karşımıza çıktı. Daha sonra bir çok filmde canlandıracağı efsane bir karaktere imzasını atma kararı aldı Çizgi romanların efsane karakteri ‘Aquaman’ yani ‘Arhur Curry’ i ilk kez ‘Batman v Superman: Adaletin Şafağı’ filmi sayesinde izleyiciye sundu. Momoa, daha sonra aynı karakterle aynı yıl içerisinde ikinci kez “Suicide Squad: Gerçek Kötüler” filminde de aynı karakterle izleyiciyi selamladı.

“Aquaman” karakteri ile özdeşleşti

2017 yılında ise “Once Upon a Time in Venice”, “The Bad Batch”, “ Justice League” ve “Braven” gibi filmlerie izleyici karşısına çıkmayı sürdürdü. ‘Aquaman’ karakterini “Justice League” yani “Adaletin Şafağı” filminde canlandırdıktan sonra, 2018’de solo filmi “Aquaman” filminde de canlandırdı. Filmde Amber Heard ile başrolleri paylaşan Momoa,  aynı karakteri “The Lego Movie 2: The Second Part” filminde de seslendirdi.

Jason Momoa’nın 2021 yılı içerisinde “Dune” ve “Sweet Girl” filmlerindeki performansları da merakla bekleniyor.2007 yılında ise, oyuncu Lisa Bonet ile evlendi. İki tane çocuğu olan Momoa’nın evliliği güzel bir şekilde sürüyor. 2008 yılında ise talihsiz bir olay yaşadı. Bir cafede kavga karışan Momoa, yüzüne gelen bir kırık şişe darbesi nedeniyle bir kesilme yaşadı. Yüzüne 140 dikiş atılan Momoa’nın bir çok projesinde de yüzünde bir yara olduğu bellidir.

Yer aldığı filmlerde heybetli duruşu ve kahraman karakterlerle dikkat çeken Jason Momoa, izleyicinin hayran olduğu oyunculardan bir tanesi haline geldi. Her yıl ‘Aquaman’ karakterini canlandıracağı filmi beklenen Momoa’nın Oscar alacağı bir filmde de görünmesinin yakın olacağına inanıyoruz…

Yorumlar (0)