Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filmi ne anlatıyor?

Rian Johnson’ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filminin konusu ne? Film gerçek hikâyeye mi dayanıyor? Filmde hangi oyuncular rol alıyor? İşte detaylar…

KÜLTÜR-SANAT 19.08.2022, 11:55 20.08.2022, 10:03
Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filmi ne anlatıyor?

Bıçaklar Çekildi (Knives Out), Rian Johnson’ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Chris Evans, Daniel Craig, Ana de Armas, Michael Shannon, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Lakeith Stanfield, Toni Collette, Jaeden Martell, Christopher Plummer ve Katherine Langford’un paylaştığı Amerikan polisiye-komedi filmidir.

Bıçaklar Çekildi (Knives Out) nasıl bir film?

Rian Johnson’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını ise Johnson ve Ram Bergman'ın yaptığı Bıçaklar Çekildi (Knives Out), ABD ve 2019 yılı yapımı gizem filmidir. Usta bir dedektif olan Benoit Blanc'ın işlevsiz ve zengin bir ailenin reisinin ölümünü incelemesini konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Ana de Armas, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Michael Shannon, Toni Collette, Katherine Langford, Lakeith Stanfield, Jaeden Martell, Christopher Plummer bulunuyor.

Bıçaklar Çekildi (Knives Out) filminin konusu ne?

Bıçaklar Çekildi, ünlü bir yazarın ölümünün sırrını çözmeye çalışan bir dedektifin hikayesini işliyor. Ünlü bir suç romanı yazarı Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü olarak bulunur. Meraklı bir dedektif olan Benoit Blanc, cinayet araştırmasında gizli bir şekilde yer almaya başlar. Soruşturma için Harlan Thrombey'nin ailesine başvurulur fakat aile tam olarak hiçbir işe yaramazdır. Blanc, bu görünenlerin altını kazımak, tüm gerçekleri ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardından gerçeği bulmak için bir mücadeleye girişir. Dedektif, araştırmasını ilerlettikçe, pek çok gerçek ortaya çıkar.

Zengin bir gizem romanı yazarı Harlan Thrombey'in ailesi, Massachusetts'te bulunan evinde 85. doğum günü partisine katılır. Harlan'ın hizmetçisi Fran, ertesi sabah onu boğazı kesilmiş bir şekilde ölü olarak bulur. Polis, Harlan'ın ölümünün intihar olduğunu düşünür fakat özel dedektif Benoit Blanc'a incelemesi için isimsiz bir ödeme yapılır. Blanc, Harlan'ın birtakım aile üyeleriyle ilişkilerinin gergin olduğunu anlar. Harlan’ın hayatını kaybettiği gün, damadı Richard'ı kızı Linda'yı aldattığı için ifşa etmekle onu tehdit etmiş, oğlu Walt'u yayıncılık firmasından kovmuş ve torunu Ransom ile bir tartışma yaşamıştır.

Blanc'ın bilmediği bir biçimde, Harlan'ın hemşiresi olarak çalışan Marta Cabrera, ilaçlarını yanlışlıkla karıştırarak ona aşırı dozda morfin verdiğini zannetmiş ve panzehiri olmadığı için Harlan'ın yalnızca birkaç dakikalık ömrü kalmıştır. Marta'nın ailesini araştırmadan kurtarmaya çalışan Harlan, Marta'ya sahte bir gerekçe yaratması ve daha sonra kendi boğazını kesmesi yönünde talimatı verir. Harlan'ın yaşlı annesi Marta'nın, söz konusu talimatları uyguladığını görür fakat onu Ransom zanneder. Marta yalan söyleyemez, bu sebeple sorgulandığı zaman doğru fakat eksik yanıtlar verir. Blanc'ın soruşturmasına destek vermeyi kabul eder ve onlar mülkü ararken olayın kanıtlarını saklar. Harlan'ın vasiyeti okunduğu zaman, herkesi şoke edecek bir biçimde ortadaki tek mirasçı Marta'dır. Ransom, Marta'nın ailenin gazabından kaçmasını sağlar fakat itiraf etmesi için Marta'yı manipüle eder; mirastan pay almak amacıyla yardım teklif eder. Diğer Thrombeyler, mirastan vazgeçmek için Marta'yı ikna etmeye çalışır. Bunun yanında Walt ise annesinin göçmenlik ile ilgili durumunu ifşa etmekle tehdit eder.

Marta, Harlan'ın toksikoloji raporunun fotokopisinin bulunduğu bir şantaj notu alır. Ransom'la beraber adli tabibin ofisine giderler fakat ofis yanmıştır. Daha sonra Marta, şantajcıyla buluşmak üzere bir mektup alır. Blanc ve polis bunları fark eder ve araba kovalamacasından sonra Ransom tutuklanır. Blanc, Harlan'ın annesinin hayatını kaybettiği gün Ransom'ı, Harlan'ın odasından inerken gördüğünü söyler. Buluşma alanında Marta, Fran'i uyuşturulmuş bir şekilde bulur. Ambulans çağırır ve kalp masajı yapar. Ransom onu çoktan ihbar etse de Blanc'a itiraf eder ve Harlan'ın ölümüne kendisinin neden olduğunu aileye itiraf etmeye karar verir, bu da avcı kuralı kapsamında vasiyeti geçersiz kılacaktır.

Yorumlar (0)