Beyonce, Grammy'ye 9 kategoride aday gösterildi!

Dünyanın en fazla dinlenen şarkıcılarından Beyonce, 31 Ocak 2021 tarihinde düzenlenecek 63'üncü Grammy Ödülleri için 9 kategoride aday gösterildi. 

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 09:45
Beyonce, Grammy'ye 9 kategoride aday gösterildi!

63'üncü Grammy Ödülleri, 31 Ocak 2021 tarihinde Los Angeles'ta gerçekleştirilecek. Amerikalı şarkıcı Beyonce'nin, söz konusu yarışma için 9 ayrı kategoride aday gösterildiği öğrenildi. Böylece Beyonce, Grammy Ödülleri tarihinde en fazla aday gösterilen kadın sanatçı olarak kayıtlara geçti.

39 yaşındaki şarkıcının, siyahilerin aktivizmi ve kültürünü ele alan eserleri sayesinde 9 farklı kategoride aday gösterildiği ifade edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) siyahilerin polis şiddeti sonucu öldürülmesi üzerine ırkçılık karşıtı protesto gösterileriyle dolu bir dönemde Beyonce, müzik listelerinde ilk 40'a girmeyi başardı. 

39 yaşındaki şarkıcının "Black Parade" isimli şarkısı, köle haline getirilen ve daha sonra özgürleşen Afro-Amerikalıları konu ediniyor. Söz konusu şarkı, 2021 Grammy Ödülleri'nde "en iyi R&B şarkısı" kategorisinde aday oldu. 

Dünyaca ünlü şarkıcının "Black is King" filmi adına seslendirdiği şarkı, "en iyi müzik filmi" kategorisinde aday oldu. Youtube'da 22 milyondan fazla görüntülenen "Brown Skin Girl" ise "en iyi müzik videosu" kategorisinde aday oldu. 

Beyonce'nin Megan Thee Stallion ile "Savage" düeti, "yılın en iyi rap performansı" kategorisinde aday oldu. Söz konusu düet, "en iyi rap şarkısı" ve "yılın kaydı" kategorilerinde aday gösterildi. 

39 yaşındaki pop yıldızı, şu ana kadar 79 adaylık ve 24 ödüle sahip oldu. 2021 senesinde 4 Grammy Ödülü kazanması durumunda Beyonce, "en fazla ödül sahibi olan kadın şarkıcı" olarak anılacak. 

8 Grammy Ödülü kazanması halinde ise "şu ana kadar en fazla ödül sahibi olan sanatçı" olarak kayıtlara geçecek. 

Öte yandan, Beyonce'nin aday gösterildiği kategorilerde Billie Eilish, Dua Lipa ve Taylor Swift gibi kadın sanatçılar da bulunuyor. 

Yorumlar (0)