Beykoz Kundura, “KunduraLab” adında yeni bir platform kurdu!

Beykoz Kundura çatısı altında; performanstan belgesel sinemaya, felsefeden antropolojiye kadar farklı disiplinleri bir araya getireceği yeni bir platform kuruyor. “KunduraLab” platformunun, sanat odaklı bir düşünce ve üretim merkezine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 25.01.2021, 10:04 25.01.2021, 11:46
Beykoz Kundura, “KunduraLab” adında yeni bir platform kurdu!

Sahne performansı sanatlarından belgesel sinemaya, antropolojiden felsefeye kadar farklı sanat disiplinleri, “KunduraLab” çatısı altında bir araya getiriliyor. Yaptığı sanat ve performans çalışmalarıyla adından sık söz ettiren kurum Beykoz Kundura, Kundura Lab patformu ile, sanat odaklı bir düşünce ve üretim merkezine dönüşmeyi amaçlıyor.

Dr. Umut Eldem, konuşma dizileriyle felsefik kavramları tartışmayı açıyor

KunduraLab kapsamında düzenlenecek olan ilk program ise “FelsefeLab” olacak. Felsefi yöntemlerin izinde kavramların anlaşılması ve okunması yapılacak olan Felsefe Lab, 28 Ocak’ta akademiysem Dr. Umut Eldem’in düzenleyeceği “İnsan bir yapay zeka mıdır?” adlı konuşma ile başlayacak.Konuşma, Kundura Blog’da çevrimiçi gösterimlerine devam eden “Uncanny Valley / Tekinsiz Vadi” adlı oyundan yola çıkılarak Hubert Dreyfus, Jacques Derrida ve Benjamin Libet gibi düşünürlerin izinden giderek; teknoloji felsefesi, davranışçılık, özgür irade ve felsefi antropoloji kavramlar tartışılacak.

Ayrıca konuşma kapsamında, 2021 yılı boyunca yapay zekadan bilimkurgu sinemasına kadar merak uyandırıcı konular tartışmalar yaşanacak. Konuşma dizisi, 4 Şubat’ta “Yapay Zeka Hakları”, 18 Şubat’ta da “Geleceğin Sentetik Dünyası” başlıklarıyla sürdürülecek. Konuşmalara beykozkundura.com web adresinde yayınlanacak canlı yayınla ulaşılabilecek.

Yorumlar (0)