Beyazperdenin sarışın renkli güzeli: Jennifer Aniston

O; hayatımıza ‘Rachel Green’ gibi efsane bir karakteri ışınlamayı başarabilen, sarı saçlarıyla ve güzelliğiyle her canlandırdığı role girebilen ve ilgimizi filmlerden ve ya dizilerden çıkaramayacak kadar hipnotize olabileceğimiz şahane bir kadın! Hollwood’un efsaneleşen güzel oyuncularından Jennifer Aniston’un özel hayatına, kariyerine, filmlerine, dizilerine şöyle bir bakış atıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 24.11.2020, 16:36 25.11.2020, 16:35
Beyazperdenin sarışın renkli güzeli: Jennifer Aniston

Hayatına bir dolu dram ve komedi filmi ve 10 sezonluk efsane bir komedi dizisi sığdırdı, daha nicesini de sığdırmaya devam edecek! Hafızalarda ‘Friends’ dizisinin ‘Rachel Green’i olarak kalan, ama birçok projesiyle kendini haran bırakmayı başaran, Brad Pitt ile uyumu dilden dile konuşulan ve Adam Sandler’sız yapamayan Jennifer Aniston’un sanat dolu kariyerine bakıyoruz…


Asıl adı Jennifer Linn Anastassakis olan güzeller güzeli oyuncu, 11 Şuba 1969 yılında, ABD eyaleti olan Kalifornia’nın Los Angeles kentinde doğdu. Babası, oyuncu John Aniston’un soyadı değişikliği ve vaftiz babasının da usta Yunan oyuncu Telly Savalas olması, Jennifer’ın da ekranlara atılmasının bir işaretiydi belki de… Annesi de opyuncu Nancy Dow olan Jennifer, bir bakıma sanatla yaşayan bir ailede büyüdü.


12 yaşlarında New York’ta çok bilinen bir tiyatro okuluna giren Aniston, bu yıllarda küçük roller oynamaya başlayarak oyunculuk kariyerine adım atar. Bu dönemde Aniston, “For Dear Life” ve “Dancing on Checker’s Grave” gibi Broadway oyunlarında rol alır.
1989 yılında rol aldığı televizyon dizisi “Molloy” ile ekranda bir şöhreti yakalayan Aniston, başrolünde Matthew Broderick’in başrolüğnde yer aldığı “Day Off” filminin sit-com versiyonu olan “The Edge” ile izleyicinin karşısında olur. 1991 yılındaki “Herman’s Head”deki rolünün ardından “The Ben Stiller Show”da da ufak bir rolde izleriz Aniston’u…

Aniston’un ‘Friends’ dizisi ile yıldızı bir anda parladı!


Ancak Jennifer Aniston’un en büyük patlaması, 1994’de başlayarak tam 10 yıl süren ve büyük bir efsane olarak adını altın harflerle yazdıran “Friends” dizisi olur. Dizide canlandırdığı zengin ve şımarık kız “Rachel Green” karakteri, adeta bir fenomen olur. O dönemin genç kızları, Rachel’ın kullandığı eşyaları almaya başlar, kıyafetlerini bulmak için çabalar ve repliklerini kullanmaya başlar. 


Dizide Rachel ve David Schwimmer’ın canlandırdığı ‘Ross’ karakterinin uyumu çok sevilir. Amerika ve Dünya tarihinin en çok izlenen komedi dizisi olan Friends ile yıldızı parlayan Aniston, performansıyla Altın Küre ve Emmy ödülü de almıştır.
Aniston, dizi için ilk olarak ‘Monica’ karakteri seçmelerine girer. Ancak yapımcılar Aniston’un ‘Rachel’ karakterinde daha başarılı olacağına inanırlar.  Dizi devam ederken ardı sıra sinema filmlerinde görünen Aniston,  “She’s The One” (1996), “If There Was You” (1997) ve “The Object of My Affection” (1998) filmlerinde rol alır. 


2000 yılında Brad Pitt ile evlenen Jennifer Aniston, Friends dizisinde de Pitti ile bir sahne oyanmıştır. Ancak çifti, 2005 yılında dostça ayrılır. Ama uyumları günümüzde bile konuşulmaya devam ediyor. Hatta o dönemlerde Hollywood’un en uyumlu ve gözde çiftlerinden bir tanesi olarak da anıldılar.
1999 yılında “Office Space” filmindeki başarılı performansının ardından, Stephen Herek’in yönetmenliğini üstendiği 2000 yapımı ”Rock Star” filmiyle, dram karakterleri içinde uygun bir oyuncu olduğunu adeta kanıtlar.


2002 yılında rol aldığı “The Great Girl” ve Jim Carrey başrolü paylaştığı “Aman Tanrım” filmleriyle tekrar gündeme gelir. 2009’da vizyona giren “Erkekler ne Söyler Kadınlar Ne Anlar” filmindeki Beth rolü de unutulmazlar arasında… Başarılı aktör Adam Sandler ile birlikte oynadıkları 2011 yapımı “Hayatım Yalan” yani “Just Go With It” filmi de büyük bir başarı yakalar. İkili, uzun bir aradan sonra 2019’da Netflix filmi “Murder Mystery” için de bir araya gelir. Film, Netflix’in en iyi ilk 3 gün izlenme rakamına ulaştı ve 30 milyonu aşkın kullanıcı tarafından izlendi.


Şu sıra 2019’da yayına giren dijital platform dizisi The Morning Show” dizisiyle gündemde olan Jennifer Aniston, dizide Steve Carell ile birlikte rol alıyor. İkili dizide, bir televizyon sabah programında sunuculuk yapan iki sunucuyu canlandırıyor. Aniston’u efsane yapan Friends dizisinin yeniden çekileceği, bu dönem oldukça gündemde. Dizinin oyuncuları, dizinin finalinden bu yana oldukça fazla bir araya gelmeye devam ediyor. Friends’in özel bölümünün ise gelecek günlerde sete çıkıp, gelecek yıl da yayına girmesi, plan dâhilinde…


Upuzun sapsarı saçları, insanı kendinden alan güzel gülümsemesi ve duru oyunculuğuyla Aniston, ekranların efsane isimlerinden biri olarak hayatımızdaki yerini koruyor…
 

Yorumlar (0)