Beyazperdede bu hafta: 3 tanesi yerli 6 film vizyonda

Sinema salonlarında bu hafta 3 tanesi yerli olmak üzere toplam 6 film vizyona giriyor. İşte haftalık sinema rehberi...

KÜLTÜR-SANAT 13.01.2023, 16:00 13.01.2023, 16:07
Beyazperdede bu hafta: 3 tanesi yerli 6 film vizyonda

Bu hafta sinemaseverler için dopdolu... Vizyonda 3 tanesi yerli olmak üzere 6 film vizyona girecek. Haftanın ön plana çıkan filmlerini sizler için derledik.

Saliha Sultan

Haftanın iddialı yapımlarından ilki Saliha Sultan. MI6 ajanı ve ekibinin hikayesinin anlatıldığı filmde aksiyon bir an olsun düşmüyor. Film Antalya Kaleiçi, EXPO alanı, Su kemeri ve Cumhuriyet Meydanı'nın yanında geçmişi 2 bin seneye dek uzanan Aspendos Antik Tiyatrosu'nun muhteşem güzelliğini de gözler önüne seriyor. Film içinde Antalya'nın görüntülerinin yanında Türk kültürü de paylaşılarak diyaloglara sıkça yer veriliyor.

Filmde oyuncu Urgancıoğlu, "Casa" adlı mafya lideri, Tim Seyfi Grant'ın canlandırmış olduğu silah ticaretini yürüten Greg Simmonds karakterinin sağ kolu Alexander olarak görülüyor. 130 milyon doları aşkın bütçesi ile dikkat çeken kariyerlerinin başından bu zamana dek birçok kez aksiyon filminde beraber çalışan yönetmen Ritchie ve Statham'ı da bir kez daha bir araya getiriyor.

Tamiri Mümkün

Haftanın 2. filmi yerli yapımlardan... Yönetmenliğini Recep Yılmaz'ın yaptığı konser filmi "Tamiri Mümkün." Türk rock müziğinin sevilen grubu Mor ve Ötesi'nin 2022 yılındaki Beşiktaş İnönü Stadı'nda 35 bin kişiye verdiği konseri sinema perdesine taşıyan film, geceyi unutmayanlara o özel anları yeniden yaşatırken konseri kaçıranlara da unutulmaz geceyi yaşama imkanı veriyor.

İllegal Hayatlar

İllegal Hayatlar, komedi severlerin ilgisini çekecek bir film. Yönetmenliğini Cenk Çelik'in yaptığı filmde kaçak bir kumarhane sahibi olan Mahsun'un eğlenceli hayat hikayesi konu ediniliyor. Kumarhaneye yapılmış olan polis baskınlarını önlemek konusunda zorlanan Mahsun, bu sorunlarla baş edebilmek amacıyla sahte bir parti kurmaya karar veriyor ve sonrasında ise kendisini politika dünyasının ortasında buluyor. Filmde Şahin Sarsu, Mahsun Karaca ve Mehmet Kahraman gibi isimler yer alıyor.

Megan

Korku türünü sevenler için de bu hafta vizyonda boşa geçmeyecek. Megan filminde yapay zekanın kullanılarak tıpkı bir insan gibi hareket edebilen oyuncak bebek Megan'ı geliştiren Gemma, Cady'e (8 yaşındaki yeğeni) bakması için Megan'ın prototipini Cady ile eşleştiriyor. Ancak onun aldığı bu hatalı karar inanılmaz sonuçlara sebep oluyor.

Ammar 3: Cin Kabilesi

Ahmet Yaşar Gümüş tarafından yönetilen Ammar 3: Cin Kabilesi de sevdiği çocuğu elde etmek isteyen 20 yaşındaki Zemherin hikayesini konu ediniyor. Arkadaşı Şule'yle beraber Ammar cinlerinden yardım alıp büyü yaptıran Zemherin, cinlerden istediklerini alıyor. Ancak cinler büyüyü yaparken insanların hayatını içinden çıkılamayacak bir kabusa çeviriyor.

Aİ (EO)

Çığlık filminin de yönetmenliğini üstlenen Polonyalı usta sinemacı Jerzy Skolimowski'nn yönettiği dram filmi bugün vizyona girdi. 1966 tarihli Robert Bresson klasiği "Rastgele Balthazar"dan esinlenilmiş olan 84 yaşındaki yönetmenin filmi, ismini eşeklerin çıkardığı seslerden alıyor. Polonya'da bu seneki Oscar adayı olan bu film, Cannes'da ise Jüri Ödülü'ne layık görülmüştü.

Filmde Polonya'da bir sirkte doğan eşek, hayatı boyunca iyi veya kötü insanlarla karşılaşıyor. Felaketlerle karşılaştığı da mutlu olduğu zamanlar da oluyor. Kısacası film, bir eşeğin gözünden dünyanın durumunu sinema perdesine aktarıyor.

Yorumlar (0)