Beyazperdede 15 Temmuz haftasında 3 yeni film vizyonda…

Beyazperdede 15 Temmuz haftasında 3 yeni film vizyona giriyor. İşte yeni haftanın filmleri…

KÜLTÜR-SANAT 15.07.2022, 11:35
Beyazperdede 15 Temmuz haftasında 3 yeni film vizyonda…

Sinemalarda her hafta Cuma günü olduğu gibi bugün de yeni filmler vizyona girdi. Bu hafta diğer haftalara göre sayıca daha az film vizyona eklense de 3 yeni film seyircilerle buluşuyor. İşte haftanın vizyona giren filmleri ve detaylar…

Babil-i Cin

Babil-i Cin 2021 yılı yapımı bir korku filmi. Ahmet Yaşar Gümüş’ün yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Arif Bal, Gülfem Eğilmez, Ersin Özkan ve Tuğba Duygu gibi isimler yer alıyor. 1 saat 24 dakika uzunluğa sahip film ülkemizde 102 sinemada vizyona girdi.

Filmin konusu ise şöyle:

Ela, küçük yaşlarda musallata uğramıştır. Rüyasında her gece eski bir kiliseye kendisini davet eden ve kendisini oğluyla evlendirme isteğini söyleyen yaşlı bir kadından söz etmektedir. Bu olaylar yaşanırken bölgeden bir hoca ise başındaki bu musallattan Ela’yı kurtarır fakat ona tembihte bulunur: Bir ömür boyu evlenmemen gerekiyor! 26 yaşına geldiğinde nişanlanan Ela ise kabus dolu eski günlerle yeniden karşı karşıya gelecektir.

Külahıma Anlat

Haftanın vizyona giren ikinci yapımı da yerli kategoride bir film. Aile, komedi türündeki filmin yönetmenliğini Ahmet Karaağaç üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Ahmet Dursun, Naci Taşdöğen, Max Bendo, Tuğba Özay, Okan Karacan’ın yer aldığı film 1 saat 37. Dakika uzunluğunda. Ülkemizde 49 sinemada vizyona girecek olan filmin detayları ise şu şekilde:

Babasından kendisine miras kalan dondurmacıyı Kahramanmaraş’ta ayakta tutmaya çabalayan Mehmet Usta yaşının da artık ilerlemesiyle işini devam ettirmesi için Mert’e vermeye niyetlenir. Mert, İstanbul’da okulunu bitirmiştir. Dedesine olan bağlılığıyla da Mert Maraş dondurmasını tıpkı dedesinin isteği gibi bir dünya markasına getirmeye çalışır. Bu esnada Mert çocukluk aşkı olan Mine ile de hayatını birleştirmenin hayalini kurmaktadır. Mert hedeflediklerine ulaşmak için İstanbul’da setlerde figüranlık yapan arkadaşı Max ile beraber Kahramanmaraş’a doğru yol alır. Fakat şehre ulaştıklarında çok başka sürprizlerle karşılaşacaklardır.

Zehir Zemberek

Haftanın son filmi ise Zehir Zemberek. Komedi, dram türündeki yapımın yönetmen koltuğunda Taleh Yüzbeyoy ve Orkhan Mardan oturuyor. Oyuncu kadrosunda Nezaket Heyderova, Leman Merrih ve Taleh Yüzbeyov’un yer aldığı film 1 saat 47 dakika uzunluğunda ve Azerbaycan yapımı. Ülkemizde 33 sinemada vizyona girecek olan filmin konusu ise şöyle:

Adil bıçaklı bir saldırının sonrasında tedavi gördüğü hastaneden ayrılıp eski hayatına dönmeyi çabalar. Ancak Adil kaba bir adamdır ve yaşamında hiçbir şeyi değiştiremez. Yine çevresindeki kişileri, arkadaşlarını hatta kendisinin tedavisini yapan doktor ve hemşireleri dahi iğneleyip kırmayı sürdürür. Arkadaşı Şakir ile Rana’nın refakatçiliğiyle hastaneden çıkabilen Adil, eve gitmek için arabaya binerken büyük bir sürprizle karşı karşıya gelir. Tanımadıkları bir hamile kadın da onlarla araca biner ve zor durumda olduğunu söyleyerek doğacak çocuğunu kocasından korumak amacıyla Rana ve Şakir’den yardım talep eder. Adil bu duruma karşı çıksa bile zaman içinde karşılaşacağı olaylar Adil’i doğacak olan çocuğun kurtarıcısı konumuna getirir.

Yorumlar (0)