Better Call Saul Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

2015 yılında yayına başlayan Amerikan suç ve drama dizisi “Better Call Saul” hakkında bilgi almak ve izlemek isteyenler için; konusu, oyuncuları, sezonları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 23.01.2021, 17:32
Better Call Saul Sezonları, Oyuncuları, Konusu, Fragmanı

Better Call Saul, Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından bir dizi projesi olarak tasarlandı. 2008’den 2013 yılına kadar süren “Breaking Bad” dizisinin spin-off olarak devam eden dizisi olan Better Call Saul, “Breaking Bad” in tam 6 yıl önceki hikayesine odaklanıyor. Avukat Saul ve Jimmy’nin hikayesi, Better Call Saul’da gizemleriyle yer almakta.

Better Call Saul’un yapımcı kadrosunda Vince Gilligan, Peter Gould, Mark Johnson, Melissa Bernstein, Bob Odenkirk, Nina Jack ve Diane Mercer yer alıyor. Dizinin yıldız oyuncuları arasında ise Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn ve Patrick Fabian bulunuyor.

Çekimleri Yeni Meksika’da bulunan Albuquerque’de gerçekleşen dizinin görüntü yönetmenliğini Arthur Albert üstlenirken, kurgusu ise Kelley Dixon, Skip Macdonald, Chris McCaleb ve Curtis Thurber’e ait.

Better Call Saul dizisi konusu

Better Call Saul, Peter Golund, Norberto Barba ve Bronwen Hughes yönetmenliğinde çekiliyor. Dizinin ,lk bölümü ise Vince Gilligan tarafından yönetildi.

2015 yılında yayına başlayan dizi, Breaking Bad dizisinin spin-off'u olarak yayına girdi! Düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatacak..

2002 yılı dönemlerindeki olaylarla başlayan dizi, Avukat Saul’a odaklanıyor. Birtakım mali zorluklar içerisinde olan avukat Jimmy, davaları kazanmaya çalışmak dışında müşteri kazanmak konusunda da kendine bir hedef belirlemiştir. Bu yaşananların ışığında, Jimmy etrafındaki tehlikelerle boğuşmak durumunda da kalır.

Better Call Saul dizisi sezonları

İlk olarak 8 Şubat 2015’te yayına giren dizi, 5 sezondur yayında. 6. Sezonunun ise 2021 yılı içesinde yayınlanması planlanıyor Dizinin bölümleri, AMC’de yayınlanıyor. Aynı zamanda Türkiye’den ise Netflix üzerinden bölümler izlenebiliyor.

1. Sezon, 8 Şubat 2015’te yayınlandı, 6 Nisan 2015’te sona erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
2. Sezon, 15 Şubat 2016’da yayınlandı. 18 Nisan 2016’da sona erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
3. Sezon, 10 Nisan 2017’de yayınlandı. 19 Haziran 2017’de sona erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
4. Sezon 6 Temmuz 2018’de yayınlandı. 8 Ağustos 2018’de sona erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
5. Sezon, 23 Şubat 2020’de yayınlandı. 20 Nisan 2020’de sona erdi. Sezon, 10 bölüm sürdü.
6. Sezon, 2021 yılı içerisinde yayına girecek.

Better Call Saul dizisi oyuncuları

2015 yılından bu yana devam eden dizide; James "Jimmy" McGill, Saul Goodman ve Gene karakterlerini , Bob Odenkirk canlandırıyor. Mike Ehrmantraut karakterini ise Jonathan Banks ve Kim Wexler’ı Rhea Seehorn canlandırıyor.

Howard Hamlin’i Patrick Fabian, Nacho Varga’yı Michael Mando ve Chuck McGill’İ Michael McKean canlandırıyor.

Tuco Salamanca karakterin Raymond Cruz , Betsy Kettleman’ı Julie Ann Emery ve Craig Kettleman’ı Steven Levine canlandırıyor.

IMDB’de Better Call Saul dizisi

IMDB, Better Call Saul dizisine 10 üzerinden 8,7 puan verdi.


Better Call Saul izle

Better Call Saul Fragmanı

Yorumlar (0)