Berlin Film Festivali’nde Türk Sineması tanıtıma sunuluyor!

Çevrimiçi ortamda sadece sektör profesyonelleri için ilk bölümü düzenlenen 71. Berlin Film Festivali’nde, Türk sineması tanıtılıyor. Festivalin "Avrupa Film Pazarı Türkiye" bölümünde 2020'de çekilen filmler, görücüye çıkacak.

KÜLTÜR-SANAT 03.03.2021, 18:01
Berlin Film Festivali’nde Türk Sineması tanıtıma sunuluyor!

Dünyanın önde gelen ve film endüstrisinin ‘uluslararası’ alanda bir araya geldiği film festivallerinden olan “Berlin Film Festivali”, 71.yılında sinemaseverlerle buluştu. 1 – 5 Mart tarihleri arasında çevrimiçi olarak ilk bölümü düzenlenen festivalde, Türk Sineması tanıtılıyor. 5 Mart’a kadar çevrim içi olarak sektör temsilcilerine düzenlenecek olan festival kapsamında "Avrupa Film Pazarı Türkiye" bölümünde gerçekleşecek.

Türk sineması, Berlin’de tanıtılacak

Türk filmleri pazarında, 2020 yılında Türkiye’de çekilen ve 2021 yılında da yapımı devam eden uzun metraj kurmaca ve belgesel filmler ile kısa metraj filmler görücüye çıkacak. Avrupa Film Pazarı Türkiye bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Boğaziçi Kültür Sanat Vakfının iş birliğiyle organize ediliyor. Pazarda ayrıca "Yabancı Film Yapım Desteği" de uluslararası sinema profesyonellerine tanıtılacak. Ülkemizde yürürlüğe giren yeni sinema yasasıyla beraber, Türkiye’nin doğal plato halinde film çekimi merkezlerinden birisi olması da festivalde anlatılacak.

“Okul Tıraşı” filmi, ‘Panorama’ bölümünde yarışacak

Daha önceki yıllarda Türk filmleri arasından ‘Susuz Yaz’, ‘Sürü’, ‘Bal’, ‘Kaygı’, ‘Oray’ ve ‘Kız Kardeşler’ gibi yerli filmler, Berlin’de dünya prömiyerlerini gerçekleştirmişti. Bu yıl ise Ferit Karahan’ın yönetmenliğini üstlendiği "Okul Tıraşı" filmi, 59 ülkeden 166 filmin izleyiciyle buluşacağı festivalin "Panorama" bölümünde yarışacak. Ayrıca 15 filmin büyük ödül için yarışacağı ana yarışmanın jüri üyeleri arasında, önceki yıllarda Altın Ayı ödülü kazanan yönetmenler Mohammad Rasoulof, Nadav Lapid, Adina Pintilie, Ildiko Enyedi, Gianfranco Rosi ve Jasmila Zbanic yer alıyor.

Yorumlar (0)