Berlin Film Festivali, 71. yılında çevrimiçi bölümünü başlattı!

Film festivallerinin en prestijlilerinden bir tanesi olan Berlin Film Festivali, çevrimiçi bölümünün başlangıcını gerçekleştirdi. Salgın nedeniyle iki bölümde gerçekleşecek olan festivalin çevrimiçi bölümü, 5 Mart’ta sona erecek.

KÜLTÜR-SANAT 01.03.2021, 17:39
Berlin Film Festivali, 71. yılında çevrimiçi bölümünü başlattı!

Dünyanın önde gelen ve film endüstrisinin ‘uluslararası’ alanda bir araya geldiği film festivallerinden olan “Berlin Film Festivali”, 71.yılında sinemaseverlerle buluştu. 1 – 5 Mart tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenleniyor. Almanya’nın Berlin kentinde yapılan festivalin, artan koronavirüs vakaları nedeniyle iki bölümde yapılmasına karar verildi.

“Altın Ayı” kazanan filmler, 5 Mart’ta açıklanacak

Çevrim içi olarak başlayan ilk bölümde sektör temsilcileri, festivalin filmlerini çevrim içi olarak izleyebilecekler. Ayrıca festival kapsamında yapılan basın toplantıları ve kırmızı halı etkinlikleri yapılmayacak. “Altın Ayı” ödülü için yarışan 15 filmden kazananlar ise, 5 Mart Cuma günü açıklanacak.

Türkiye’den “Okul Tıraşı” filmi yarışıyor

71. Berlin Film Festivali’nin ikinci bölümü ise, 9-20 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu tarihlerde tamamen izleyicisine açılacak olan festival, bu tarihler arasında "Altın Ayı" ile "Gümüş Ayı" ödüllerinin verileceği ödül törenini de gerçekleştirecek.  Festivalin ikini cölümünün fiziki ve açık havada yapılması düşünülüyor. Daha önceki yıllarda Türk filmleri arasından ‘Susuz Yaz’, ‘Sürü’, ‘Bal’, ‘Kaygı’, ‘Oray’ ve ‘Kız Kardeşler’ gibi yerli filmler, Berlin’de dünya prömiyerlerini gerçekleştirmişti. Bu yıl ise Ferit Karahan’ın yönetmenliğini üstlendiği "Okul Tıraşı" filmi, 59 ülkeden 166 filmin izleyiciyle buluşacağı festivalin "Panorama" bölümünde yarışacak.

Yorumlar (0)