“Bergen” filminin ön gösterimi, Bergen’in gölgesinde yapıldı

Başrollerini Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu’nun paylaştığı Bergen filminin galası dün akşam gerçekleştirildi. Gala salonunda Bergen’in sahneye çıkarken giydiği kıyafetler de sergilendi. Ünlü sanatçının rüzgarıyla yapılan gala, basının ilgi odağı oldu.

KÜLTÜR-SANAT 03.03.2022, 16:43
“Bergen” filminin ön gösterimi, Bergen’in gölgesinde yapıldı

Farah Zeynep Abdullah, Tilbe Saran ve Erdal Beşikçioğlu’nun başrollerini paylaştığı “Bergen” filminin galası, dün akşam Maslak’ta bir mekanda gerçekleştirildi. Orchestra Content’in yapımcılığını üstlendiği, senaryosu ise Sema Kaygusuz ile Yıldız Bayazıt tarafından yazılan film, “Acıların Kadını” olarak ünlenen Bergen’in (Asıl ismiyle Belgin Sarılmışer) hayatını anlatıyor.



“Bu film artık herkesin filmi”

İş, spor ve sanat dünyasından onlarca ismin katıldığı ön gösterimde konuşan Farah Zeynep Abdullah, şunları dile getirdi: “Bu akşam çok heyecanlıyım. Canla başla çalışarak ortaya çıkardığımız, herkesin elinden gelenin fazlasını yaptığı bu eser artık seyirciyle buluşacak. Bu artık bizim filmimiz değil herkesin filmi. İzleyicilerin yorumlarını çok merak ediyorum. Bu filmde Bergen, acıların kadını olarak değil genç, müzik ve hayat dolu bir kadın olarak gösteriliyor. Onun birçok hayali var ve bunları gerçekleştirmek için çabalıyor.”



“Bir kadının varoluş hikayesi”

Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, ön gösterimde yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bu filmde izleyiciler, bir kadının varoluş hikayesini izleyecek. Bergen, Farah ile birlikte yeniden hayata döndü. Eserleri izleyiciler ile buluşacak. Bergen aslında kendisinin akademisyeni. Klasik müzikle arabeski harmanlayan Bergen idi ve Farah da bunu başlangıcından son anına kadar muhteşem şekilde oynadı. Filmde oldukça güzel anlatıldı. Daha sonra izlediğimde gerçekten keyif aldım.”



“Senaryoyu okur okumaz etkilendim”

Filmin yönetmenlerinden olan Caner Alper ise şunları kaydetti: “Bergen’in senaryosunu okuduğumda çok etkilendim ve hatta o gece doğru düzgün uyuyamadım. Bu hikayenin muhakkak sinemaya aktarılması gerektiğine inandım. Proje için oldukça uzun bir yapım süreci vardı ve meşakkatliydi ama sonuçtan hepimiz memnun kaldık.”



“Bu film, idealleri olan gençlerin filmi”

Diğer Yönetmen Mehmet Binay’ın film hakkındaki ifadeleri: “Bu film, geleceğini eline almak isteyen ve idealleri olan gençlerin filmi olacak. Çünkü Bergen de öyle bir kadındı. Bizim de böyle kadınlara ihtiyacımız var. Bu kadınları gözaltında tutmalı, onları korumalı ve yaşatmalıyız. Filmi yapmamızdaki amaç da buna dikkat çekmek.”



“Hiçbirimizin korunmaya ihtiyacı yok”

Başrol oyuncularından Tilbe Saran, Mehmet Binay’ın aksine düşüncülerini dile getirirken farklı bir yönden bakıyor: “Ben, Bergen’in annesini canlandırıyorum. Bergen de annesi de oldukça güçlü karakterler. Bergen’in gücünü annesinden aldığını düşünüyorum. Onun gibi kadınların hikayelerinin anlatılması gerekir. Aslında hiçbir kadının korunmaya ihtiyacı yoktur. Kadınların yalnızca görünmeye ihtiyacı vardır. Filmimizin buna yardımcı olacağını düşünüyorum. Güçlü kadınların sinema ve televizyonda daha fazla yer bulması gerekir."



Yorumlar (0)