Beklenen festival başladı!

Bu yıl 10'uncu kez düzenlenen Uluslararası Şefika Kutluer Festivali açılış konseriyle başladı.

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2019, 15:56
Beklenen festival başladı!

"Sihirli Flüt" olarak tanınan Şefika Kutluer adına gerçekleştirilen festival, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda yapılan açılış konseriyle başladı. Şefika Kutluer açılış konseri öncesinde misafirleri selamladı ve festivalle ilgili bilgi verdi.

Sihirli Flüt Kutluer, bu uluslararası festivali 1'uncu defa yapıyor olmalarının mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kutluer, Ankara'yı Atatürk'ün kültür başkenti olarak tanımlıyor ve festivalin başkentteki etkinliklerini Farabi Salonu'nda yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Salonun akustiğini ise çok iyi olduğunu belirtti.

Ata'yı andı

Salonun mimarının Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün katafalkını da hazırlayan Bruno Taut olduğunun altını çizen Kutluer, "Bu vesileyle Yüce Önder Atatürk'ü saygı, minnet ve şükranla anıyorum, Bruno Taut'un da huzur içinde yatmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Tarsus için de müzik yapacak

Kutluer, festival kapsamındaki konserlerden birinin Tarsus'un UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne ve korunması altına alınması için yapılacak çalışmalara hız vermek ve bu konuda ulusal ve uluslararası platformda bilinç oluşturmak adına bu ilçede düzenleneceğini belirtti.

Bir müzisyen olarak görevlerinden birinin toplumlar ve ülkeler arasında sevgi bağı kurmak olduğunu söyleyen Kutluer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dilerim ki sanatın ve müziğin gücü bugünlerde ihtiyaç duyduğumuz huzuru, mutluluğu ve morali getirsin."

Büyük beğeni topladı

Festivalin açılış konserinde Sihirli Flüt'e Prag Virtüözleri Orkestrası eşlik etti.

Kutluer'in Mozart'ın R Majör Flüt Konçertosu'nu seslendirdiği konseri izleyiciler büyük beğeniyle takip etti.

Kutluer, defalarca bis yapılan konseri Mozart'ın Türk marşı ile tamamladı.

Yorumlar (0)