Being Mortal, Murray yüzünden iptal edilebilir

Aziz Ansari’nin ilk yönetmenlik denemesi olan Being Mortal’In çekimleri, Bill Murray’nin uygunsuz davranışları sebebiyle durduruldu. Filmde başrolü üstlenen Murray hakkında şikayet geldiği ancak o şikayetin ayrıntılarının belirtilmediği ifade edilirken oyuncunun daha önce de sette sorun çıkardığı aktarıldı. 

KÜLTÜR-SANAT 24.04.2022, 12:32 24.04.2022, 12:57
Being Mortal, Murray yüzünden iptal edilebilir

Parks and Recreation’un yıldızı Aziz Ansari’nin ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturacağı uzun metrajlı filmi olan Being Mortal’ın çekimleri durduruldu. 2015 senesinde Emmy adaylığı kazanan Being Mortal: Medicine and What Matters in the End isimli kitabın belgeselinden uyarlanan film, kurgusal olmama özelliği ile milyonlarca kişiyi etkilemişti. Ansari’nin hem yapımcılık hem senaryo yazarlığı hem de oyunculuk yaptığı filmde Keke Palmer ve Seth Rogen gibi isimler de yer alıyor. 

Filmin başrolüne yönelik şikayet var

Being Mortal filminin başrol oyuncusu Bill Murray’a yönelik şikayet bulunduğunu belirten prodüksiyon ekibi, çekimleri 28 Mart’ta başlayan filme ara verdi. Sebep olarak Murray’nin uygunsuz davranışları sunulurken bu davranışların içeriği hakkında bilgi verilmedi. Yetkililere şikayet edilen oyuncu hakkına soruşturma açıldı. Ekip, soruşturma devam ederken film çekimlerini durdurma kararı aldı. Şu anda soruşturmanın yarısının tamamlandığını bildiren prodüksiyon ekibi, filmin tamamen iptal edilmesinin de gündemde olduğunu kaydetti.



Sette daha önce de sorun çıkarmıştı

Bill Murray, “birlikte çalışmanın zor olduğu bir oyuncu” olarak nam salmış durumda. Daha önce pek çok ünlü oyuncu ve yönetmenle çalışan Murray, daha önce de insanlarla anlaşamamış ve sorunlar çıkartmıştı. Charlie’nin Melekleri filminin çekimleri sırasında birlikte çalıştığı Lucy Liu da Murray’nın “rahatsız edici davranışlarda” bulunduğunu ifade etmişti. Murray’nın set çalışanlarını tehdit ettiği ve fiziksel tacizde bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Soruşturması devam ediyor

Murray hakkındaki şikayetin ayrıntılarının basınla paylaşılmaması sebebiyle kendisine ceza uygulanıp uygulanmayacağı, uygulanacaksa bu cezanın boyutunun ne olacağı, soruşturmanın seyri gibi konular gizemini koruyor. 2023 senesinde gösterime girmesi planlanan Being Mortal hakkında da pek çok belirsizlik bulunuyor.

Yorumlar (0)