“Before” üçlemesinin yenisi mi geliyor?

Aşkın ve romantizmin içten bir şekilde gözler önüne serildiği, sinema tarihinin unutulmaz serileri arasında yer alan “Before” üçlemesinin başrolünde bulunan Ethan Hawke, seriye son bir film daha çekilmesini arzu ettiğini duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2020, 11:07
“Before” üçlemesinin yenisi mi geliyor?

1995 yılında “Before Sunrise” filmi ile başlayan seri, 2004 yılında “Before Sunset” ile sürmüş ve son olarak 2013 yılında “Before Midnight” ile izleyiciyle buluşmuştu. Dokuz yıl arayla farklı kentlerde, günün üç farklı zaman diliminde geçen bir öyküyü anlatan Richard Linklater, Ethan Hawke ve Julie Delpy’li seriye, başrol oyuncusu Hawke’a göre Michael Haneke imzalı “Amour” tarzında dördüncü ve son bir film daha çekilmeli.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ethan Hawke’ın, “Before Midnight’ı bitirdikten sonra midemde daha önce hiç deneyimlemediğim bir şeyler hissettim. ‘Sunrise,’ ‘Sunset,’ ‘Midnight’ kendi ilginç yollarında giden hikâyelerdi. Bu, bir epilog film gibi başka bir iş olmayacağı anlamına gelmemeli. Hayatınızın ikinci yarısına odaklanan bir ‘After’ serisinin nasıl olabileceğini merak ediyorum.” sözleriyle yaktığı ateşe, Richard Linklater da “Belki de Jesse and Celine’in, 80’li yaşlarına kadar gelmesini bekleyeceğiz ve birinin yaşlılıkta ötekini ötanazi ettiği ‘Amour’un komik bir versiyonunu yapacağız. Bunu göz ardı etmiyorum.” ifadeleriyle destekledi.

Yorumlar (0)