Başka Sinema’dan, Ocak 2021 sürprizi!

Yerli ve yabancı bağımsız sinema örneklerinden oluşturduğu seçkilerle izleyiciye adeta bir festival yaşatan Başka Sinema, Ocak ayına özel bir ‘çevrimiçi’ film programı hazırladı.

KÜLTÜR-SANAT 28.12.2020, 10:13 28.12.2020, 16:58
Başka Sinema’dan, Ocak 2021 sürprizi!

Dünya sinemasının seçkin ve bağımsız film örneklerini bir araya getirip, izleyicine bir film festivali yaşatan Başka Sinema, 2 yıldır sürdürmüş olduğu “Başka Bir Ocak” geleneğini 2021 yılında da sürdürüyor. Koronavirüs salgını sürecinde sinemaların kapalı olduğu bir zamanda Başka Sinema, bu geleneğini ‘çevrimiçi’ olarak programında sunacak. 



Yılbaşında 4 günlük sokak kısıtlaması nedeniyle evlerde olacak izleyicisi için de bir program hazırlayan Başka Sinema, 31 Aralık – 10 Ocak tarihleri arasında özlenen o sinema tutkusunu yeniden izleyicide tattırmak için harekete geçiyor.

“Başka Bir Ocak” seçkisinde, birbirinden yeni filmler


Seçkide, daha öncesinde Türkiye’de ya da çevrimiçi olarak izleyici karşısına çıkmamış yeni filmler yer alacak. İlk olarak, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film” dahil toplamda 5 ödül kazanan ve dünya galasını 2020 Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren “Hayaletler” filmi izleyicisiyle buluşacak. Azra Deniz Okyay’ın yönetmenliğini üstlendiği film, elektriğin saatlerce kesik olduğu bir günde yolları kesişen dört insanın bambaşka hikayesinin buluştuğu o enteresan güne odaklanıyor.



Seçkide ayrıca; Haunting of the Hill House’un yazarı Shirley Jackson’ın hayatına odaklanan “Shirley”, 70. Berlin Film Festivali’nde Paula Beer’e ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü getiren Christian Petzold imzalı “Undine”, Sean Durkin’in yönettiği “Yuva / The Nest” ve Amy Seimetz’ın yönetmenliğin üstlendiği “Hayatımın Son Günü / She Dies Tomorrow” filmleri de yer alıyor.



Mary Shelley’in ‘Frankenstein’ eserine farklı bir bakış atan ve Gavin Rothery’in yönettiği “Archive / Arşiv”, 70. Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film adayı olan  “Vahşi Bölge / Wildland”,  Fransa’nın Oscar adayı “İkimiz / Deux”, Emma Suarez’in rol aldığı “Window to the Sea” ve Massoud Bakhshi’in yönettiği Sundance Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödüllü filmi “Yelda, En Uzun Gece / Yalda, A Night For Forgiveness” da, gözden kaçmaması gereken filmler arasında seçkide yer alıyor.



Tek filmlerin bilet fiyatını 11 TL ve 12 filmin de yer aldığı paket seçeneği fiyatını da 99 TL olarak belirleyen Başka Sinema, paket seçeneğini alan sinemaseverlere, iki klasik filmi de hediye edecek. Sinemada 100 yaşını dolduran ve Charlie Chaplin imzalı “The Kid” ile sinemada 50 yaşını dolduran Tarkovski filmi “Solaris” izleyenlere hediye edilecek. Filmler, Başka Sinema’nın paylaşacağı lnik üzerinden film izleme platformundan izlenebilecek.

Yorumlar (0)