"Başarının Batman'le ilgisi yok"

Dünyayı sallayan Joker filminin yönetmeni Todd Phillips, Joker'in başarısında Batman'in bir payı olmadığını söyledi.

KÜLTÜR-SANAT 03.01.2020, 10:33 04.01.2020, 11:41
"Başarının Batman'le ilgisi yok"

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan filmlerinden biri olan Joker, dünyada 1 milyar dolardan (yaklaşık 6 milyar lira) fazla bir gişe hasılatı yaptı. Bu hasılata ulaşabilen ilk 18 yaş üzeri film olarak tarihe not düşülen yapım, aynı zamanda tüm zamanların en kârlı çizgi roman uyarlaması oldu.

Başarılı filmin yönetmeni Todd Phillips, "Bu başarıda Batman'in bir payı olabilir mi?" sorusuna, biraz kızgın bir şekilde "Joker bundan daha fazlasıydı." yanıtını verdi. Deadline'a verdiği röportajda, Joker'in başarısında Batman'ın rolü olmadığını, filmde insanlara hitap eden temalar olduğunu ifade etti. Phillips, "Hiçbirimiz 18+ bir filmin dünya çapında 1 milyar doları aşabileceğini tahmin etmiyorduk. Ama galiba filmdeki temalar insanlara gerçekten hitap etti." diye konuştu.

Phillips, Joker’in senaryosunu hazırlarken dünyada merhamet ve nezaketin yok olmasına dair bir film çekmek istediklerini belirtti.

Phoenix’le beraber bir devam filmi üzerinde çalışmaya da “açık” olduklarını dile getiren Phillips, yeni filmde de orijinaline benzer biçimde çocukluk travması, sevgi ve empati eksikliği gibi temaların ele alınabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)