Avrupa’da “Hüzün Üçgeni” rüzgarı: 4 ödülle döndü

TRT ortak yapımı olan Altın Palmiye ödüllü "Hüzün Üçgeni", "Avrupa Film Ödülleri"nde 4 ödüle layık görüldü.

KÜLTÜR-SANAT 12.12.2022, 14:03
Avrupa’da “Hüzün Üçgeni” rüzgarı: 4 ödülle döndü

İzlanda'nın başkenti Rejkjavik'te gerçekleştirilen Avrupa Film Akademisi ödül töreninde "En İyi Film" ödülünü elde eden film, İsveçli senaristi ve yönetmeni Ruben Östlund'a "En İyi Senaryo" ve "En İyi Yönetmen" dallarında ödül aldırdı.

2 sene peş peşe ödül aldı

Öte yandan, Hırvat Danimarkalı oyuncu Zlatko Buric, filmde oynadığı Rus milyarder rolü ile "En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödüle layık görüldü. TRT ortak prodüksiyonları, üst üste 2 sene Avrupa'nın Oscar'ları olarak ifade edilen Avrupa Film Ödüllerinde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerini elde etti.

Geçtiğimiz sene de yönetmen koltuğunda Boşnak Jasmila Zbanic'in oturduğu "Quo Vadis, Aida?", Avrupa Film Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Film" ödüllerini kazanmıştı.

Hüzün Üçgen filminin topladığı ödülleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Hüzün Üçgeni filmi, Avrupa'nın Oscar'ları şeklinde isimlendirilen Avrupa Film Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senarist, En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini topladı. Bu şekilde filmlerimiz üst üste iki sene Avrupa'nın en iyisi olarak seçildi. Film ekibini elde edilen başarı için kutluyorum" dedi.

Yorumlar (0)