Avengers Endgame

KÜLTÜR-SANAT 03.09.2020, 23:21
Avengers Endgame

Yaklaşık 11 yıllık olaylar silsilesinin son perdesi niteliğindeki Avengers Endgame filmi, son yılların en çok izlenen filmlerinden birisi. Filmin gizemli olaylar örgüsü, izlenme rekorları kırmasının da temelini oluşturmaktadır. Film, diğer Marvel filmlerine göre macera ve gizemli olaylar zinciri konusunda daha önce bir deneyim yaşanmadığının açık ispatı niteliğinde.  

Filmi ilk izleyenler, her görüntünün tamamen taze olduğunu görüyor ve sonunun kesinlikle tahmin edilemeyeceği kanısına varıyor. Filmdeki esrarın film sonuna kadar çözülememesi, izleyicilerin heyecanını zirvede tuttuğundan fazlasıyla beğenilen bir yapım. Avengers Endgame filminin senaryosunda, Marvel’in sinema geçmişiyle bağlantılı olaylar zincirinin sonu kestirilemeyen özgünlükle harmanlanması, gerçekten takdire değer bir yapım ortaya çıkarmış. Avengers Endgame filmiyle 11 yılda çekilen 22 Marvel filminin kapanışı etkileyici şekilde yapılmış. Son dönemlerin en iyi filmlerinden birisi olduğu yönünde izleyicilerin hem fikir olduğu film, birçok filmdeki aksiyonu gölgede bırakacak senaryoya sahip. Film, Thanos’un başlattığı olaylar silsilesinin, evrenin büyük bir kısmını yok edip Avengers üyelerini de dramatik olaylarla ayırmasını konu alıyor. Vahim olaylar sonrası geride kalan Avengers üyelerinin bir araya geldiği film, Marvel film serüvenini izlenme rekoru kırdıran bir senaryoyla kapatıyor. Oyunun sonu denilebilecek etkileyicilikteki film, izleyen herkesten tam not alıyor. 

Filmde, Avengers karakterlerini son kez beyaz perdede görmenin burukluğu ile, sevilen üyeleri tekrar görmenin mutluluğu bir arada yaşanıyor. İzleyiciler filmi izlerken hem zamanda yolculuk yapıyor hem de içinde bulunulan anda yaşanan esrarengiz olaylarla gelecek hakkında merak yaşıyor. Senaryo hakkında sinemaseverler tarafından değişik teoriler üretilse de, vahim olayları tahmin etmek mümkün olmuyor. Bu da, izleyicilerin dikkatini 3 saatlik film boyunca canlı tutuyor. Bir aksiyon ya da adrenalin filmi olmamasına rağmen izleyicilerde film boyu heyecan uyandıran film, beklenen etkiyi sağlamayı başarmış görünüyor. 

Yorumlar (0)