Avatar: The Last Airbender nedir, nereden izlenir?

Avatar: The Last Airbender son zamanlarda yeniden popüler oldu. Bu popülarite, Avatar: The Last Airbender nedir, nereden izlenir? sorusunu gündeme getirdi. Peki Avatar: The Last Airbender konusu nedir? Avatar: The Last Airbender kaç bölüm? Avatar: The Last Airbender filmi var mı? İşte yanıtlar...

KÜLTÜR-SANAT 05.09.2022, 11:28 06.09.2022, 09:26 Hakan Öksüz
Avatar: The Last Airbender nedir, nereden izlenir?

Avatar: The Last Airbender nedir, nereden izlenir? sorusu, son zamanlarda internette en çok aratılan başlıklardan biri oldu. Avatar: The Last Airbender konusu ile ilgili araştırma yapan izleyiciler, Avatar: The Last Airbender ne anlatıyor? sorusunun yanıtını aramaya başladı. Bu haberde Avatar: The Last Airbender nedir, nereden izlenir, kaç bölüm? gibi soruların cevabını vereceğiz.

Avatar: The Last Airbender nedir?

Peki Avatar: The Last Airbender nedir? Avatar: The Last Airbender, çizgi diziye ve filme uyarlanan bir macera serisidir. Son Hava Bükücü olan Aang, su kabilesinden Katara ve Sokka ile ateş ulusundan Zuko'nun hikâyesini merkezine almaktadır. 2005 yılında ilk bölümü ekranlara gelen Avatar: The Last Airbender çizgi dizisi, 3 sezondan oluşmaktadır. Toplamda 61 bölüm halinde yayınlanan bu çizgi dizinin yapımcılığını Bryan Konietzko ile Michael Dante DiMartino üstlenmiştir. Nickelodeon stüdyolarında hazırlanan Avatar: The Last Airbender, 2008 yılında yayınlanan 3. sezonu ile final yapmıştır. 

Avatar: The Last Airbender'ın devamı niteliğindeki bir animasyon serisi ve M. Night Shyamalan tarafından yönetilen bir filmi vardır. Avatar: The Last Airbender filmi 2010 yılında vizyona girmiştir. Çizgi dizinin devamı olan The Legend of Korra ise 2012'de yayınlanmaya başlamıştır.

Avatar: The Last Airbender konusu

Avatar: The Last Airbender konusu merak ediliyor. Avatar: The Last Airbender, hava ulusundan olan 12 yaşındaki Aang adlı çocuğun, 100 yıl boyunca bir buz dağında donarak kalmasının ardından gerçekleşen olayları konu almaktadır. Ateş ulusunun korku saldığı topraklarda su, hava ve toprak ulusu kendilerini korumaya çalışmaktadır. 100 yıl sonra buz kütlesinden kurtulan Aang, su ulusundan iki kardeş olan Sokka ve Katara ile birlikte maceraya atılır. Son Hava Bükücü kehânetine göre hareket eden ateş ulusunun prensi Zuko ve amcası Iroh ise Aang'in peşine düşer.

Avatar: The Last Airbender karakterleri

Avatar: The Last Airbender karakterleri de marak ediliyor. Avatar: The Last Airbender karakterlerinden bazıları aşağıda verilmiştir.

  • Aang - Son Hava Bükücü,
  • Appa - Aang'in uçan bizonu,
  • Momo - Aang'in uçan lemuru,
  • Katara (Su Ulusu),
  • Sokka (Su Ulusu),
  • Toph (Toprak Ulusu),
  • Prens Zuko (Ateş Ulusu),
  • Prenses Azula (Ateş Ulusu),
  • General Iroh (Ateş Ulusu),
  • Amiral Zhao (Ateş Ulusunun zalim amirali),
  • Ateş Kralı Ozai (Ateş Ulusunun lideri).

Avatar: The Last Airbender filmi

Avatar: The Last Airbender filmi, 2010 yılında gösterime girmiştir. Yönetmenliği M. Night Shyamalan tarafından üstlenilen film, ateş ulusunun zalimliğine direnen toprak,su ve hava uluslarının hikâyesine odaklanmıştır. Filmde Aang rolünde Noah Ringer, Prens Zuko rolünde Dev Patel, Katara rolünde Nicola Peltz ve Sokka rolünde Jackson Rathbone kameraların karşısına geçmiştir. Ünlü aktör Cliff Curtis ise Lord Ozai karakterini canlandırmıştır. Avatar: The Last Airbender filmi IMDB puanı 4 olarak belirlenmiştir.

Avatar: The Last Airbender nereden izlenir?

Peki Avatar: The Last Airbender nereden izlenir? Avatar: The Last Airbender Netflix üzerinden izlenebilir. Toplamda 3 sezon ve 61 bölüm halinde yayınlanmıştır.

Yorumlar (0)