Avatar İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

2009 yapımı Amerikan destansı bir bilim kurgu filmi olan “Avatar” nın konusu, oyuncuları, IMDB puanı ve fragmanı için detayları burada paylaştık…

KÜLTÜR-SANAT 05.01.2021, 17:35
Avatar İzle, Konusu, Oyuncuları, Fragmanı

Titanik, Yaratık 2, Terminatör gibi efsane filmlere imza atan James Cameron, 2009 yılında kapı baca yıkıan bir filme daha imza attı desek yeridir. Kimimiz bu renkli yaratıkları çok sevdi ve bu programın gerçekten olmasını çok istedi… 

Avatar’ın konusunu 1994’te yazan James Cameron, ve çocukluğunda okuduğu Edgar Rice Burroughs ve H. Rider Haggard’ın romanlarından ilham alarak bu hikayeyi ortaya çıkarmıştır. 1996’da filmi çekmek için girişim yapan Cameron, zamanın mevcut teknolojisini bu filme uygun bulmadı ve beklemeye karar verdi. Projeyi Ekim 2005'te Fox yöneticilerine gösteren Cameron, 2009 yılına kadar projeyi geliştirdi ve ortaya çıkardı.

James Cameron ve Jon Landau yapımcılığında ortaya çıkan film, Mauro Fiore’un görüntü yönetmenliğinde ve James Horner müzikleriyle piyasaya çıktı.


Avatar konusu

James Careron’un yönetmenliğini üstlendiği film, Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully’nin Avatar programı ile tanışmasıyla değişen hayatına odaklanıyor.

Pandora adlı gezegende misyonunun başına geçen Jake, Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halka dahil olur. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan bu halkın arasında, doğa ile de bütünleşmeye başlar. Askeri bir şirket ise Avatar adında bir program geliştirir. Bu program sayesinde insanlar, kısmen de olsa Na’vi haline bürünerek misyon amaçlı Pandora’ya gitmektedir.

Bu sistemi kullanmak için gönüllü olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake, ilk kulanımı yaparlar. Jake’in felçli bedeni de, Pandora’ya geçtiği anda değişime uğrar.

Avatar oyuncu kadrosu    

Filmde Avatar programının bir parçası olan engelli eski bir savaş gazisi olan ‘Jake Sully’ rolünü oyuncu Sam Worthington, canlandırıyor. 

Albay Miles Quaritch rolünü Stephen Lang canlandırırken, Dr. Grace Augustine rolünde Sigourney Weaver, Trudy Chacón rolünde Michelle Rodriguez, Trudy Chacón rolünde Michelle Rodriguez ve Dr. Norm Spellman rolünde oyuncu Joel David Moore rol alıyor.

Avatar evreninde ise hareket yakalama oyuncuları oynadı. Neytiri rolünde Zoe Saldana ve Mo'at rolünde CCH Pounder rol alıyor.

IMDB’de Avatar 

IMDB, Avatar filmine, 10 üzerinden 7,8 puan verdi.

Yaklaşık 237 milyonluk  bir bütçeyle çekilen film, 2,79 milyar dolarlık bir gişe hasılatı elde etti.

18 Aralık 2009’da ülkemizde vizyona giren film, 49 hafta boyunca vizyonda kaldı. Film, toplamda 26.636.521 TL hasılat yakaladı.
 

Avatar izle
 

Avatar Fragmanı
 

Yorumlar (0)