Avatar 3'te süre gerilimi: Hem film hem de dizi olabilir!

"Avatar: Suyun Yolu" filminin gişe rekorları kırmasının ardından gözler Avatar 3'ün vizyon tarihine çevildi. Edinilen bilgilere göre Aralık 2024'te gösterime girecek filmin süresinin kısaltılmasını isteyen stüdyo, yönetmen James Cameron engeline takıldı. Avatar 3'ün kısa halinin sinemada, 9 saatlik uzun halinin ise Disney Plus'ta dizi şeklinde yayınlanabileceği düşünülüyor.

KÜLTÜR-SANAT 18.03.2023, 17:04 20.03.2023, 09:23 Hakan Öksüz
Avatar 3'te süre gerilimi: Hem film hem de dizi olabilir!

Sinema tutkunlarının yıllardır beklediği Avatar'ın devam filmi olan "Avatar: Suyun Yolu", tıpkı 13 yıl önce olduğu gibi gişe rekorları kırdı. Sinema eleştirmenlerinin beklentilerini karşılayamayan ve hikayesinin sönük olduğu yönünde eleştirilen alan James Cameron imzalı film, "tüm zamanların en çok hasılat elde eden üçüncü filmi" oldu. 

Avatar: Suyun Yolu, Oscar'dan eli boş dönmedi

Oscar gecesinde "En İyi Görsel Efekt" kategorisi dalında ödüle layık görülen "Avatar: Suyun Yolu", gişe başarısıyla yapımcısını ve yönetmenini memnun etti. Filmin beklenenin üzerinde gişe hasılatı elde etmesinin ardından "Avatar 3 ne zaman gelecek?" soruları sorulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre çekimleri ikinci filmle eş zamanlı olarak yapılan Avatar 3'ün post-prodüksiyon aşaması sürüyor.

James Cameron ile stüdyo arasında "süre kısaltma" gerilimi

Avatar 3'ün vizyon tarihinin Aralık 2024 olacağı düşünülüyor. Usta yönetmen James Cameron ile stüdyo arasında "filmin kısaltılması" konusunda tartışmanın yaşandığı söyleniyor. Filmin süresinin 3 saatten fazla olduğu ileri sürülüyor. James Cameron, sürenin gerekenden fazla kısaltılması durumunda hikayenin gücünün azalacağından endişe ediyor. Filmin resmi adı henüz netleşmedi.

İddia: "Filmin 9 saatlik kurgusu, Disney Plus'ta yayınlanacak"

İddialara göre James Cameron ile stüdyo, bir "ara formül" üzerinde uzlaştı. Aralık 2024'te gösterime girmesinden sonra Avatar 3, James Cameron tarafından 9 saatlik kurgusu ile Disney Plus platformunda dizi formatında yayınlanacak. Böylece hem sinema seyircisi için filmin kısaltılmış versiyonu vizyona girecek hem de hikayenin bütünlüğü bozulmamış olacak. 

James Cameron, röportajda ne demişti?

Söz konusu iddiaya ilişkin kesin bir kanıt yok ancak Cameron'ın, Denis Villeneuve ile yaptığı röportajda bu formüle yakın ifadeler kullandığı belirtiliyor. James Cameron, bahsi geçen röportajda, "Aynı zamanda hem 6 saatlik hem de 2,5 saatlik filmler yapmak güzel olur. Bir filmi farklı bir platformda bu şekilde yayınlayabilirsiniz. Daha kısa, vurucu ve heyecanlı şeklini ise sinemada gösterime sokarsınız. Biri film gibi, diğeri de roman gibi olur. Platformları böyle özgün şekillerde kullanabiliriz." diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)