Armani koronavirüs nedeniyle seyircisiz defile yaptı!

Koronavirüsün İtalya'ya da sıçraması nedeniyle, Venedik Karnavalı'nın iptal edilmesinin ardından; dünyaca ünlü moda devi Armani de Milano Moda Haftası kapsamında düzenlenen büyük defilede son dakika değişikliği yaptı. Armani, tarihinde ilk kez boş salonda defile düzenledi.

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2020, 12:48 24.02.2020, 12:57
Armani koronavirüs nedeniyle seyircisiz defile yaptı!

İtalya'nın Lombardy şehrinde koronavirüs salgını sebebiyle sinema,tiyatro,disko, pub gibi kalabalık mekanlar kapatılırken; salgından moda dünyası da etkilendi. Kentte en az 152 kişinin koronavirüsten etkilendiği söylenirken Giorgio Armani, Milano Moda Haftası için düzenlenen son büyük defilede büyük bir değişikliğe giderek yeni koleksiyonunu seyircisiz olarak boş bir salonda sergiledi. 

Giorgio Armani Moda Evi, defilenin boş bir salonda gerçekleşeceğini ve internet üzerinden yayınlanacağını duyurdu. 45 yıldır faaliyet gösteren Milano kökenli moda evi, salgın endişesi nedeniyle ikinci kez böyle bir karar verdi. 85 yaşındaki ünlü tasarımcı Armani, güvenlik sorunu nedeniyle, 1998 yılında Paris'te düzenlenen defileyi boş salonda sergilemiş, daha sonra defilenin görüntüleri basına dağıtılmıştı.

YouTube üzerinden yayınlanan defilenin sonunda her zaman olduğu gibi ünlü tasarımcı Giorgio Armani selam vermek için podyuma çıktı.

İtalyan Moda Meslek Odası dün yaptığı açıklamada sağlık endişesi nedeniyle Milano Moda Haftası takviminde herhangi bir değişik yaşanmayacağını duyururken, markaların kendi talepleri doğrultusunda programlarını değiştirebilecekleri duyuruldu. Dün gerçekleşen 9 defile arasından sadece Armani fikir değişikliğine gitti.

Virüs tehlikesi Milano'yu etkisi altına aldı. Moda Haftası kapsamında her zamankinden daha boş olan şehirde, defile görevlileri koruyucu maskelerle çalıştı.

Virüs, moda sektörünü ekonomik anlamda da etkiledi. En az bin Çinli gazeteci, moda endüstrisi çalışanı ve tüketicinin Çin'den seyahat edemiyor olması, dünya genelinde lüks tüketimin üçte bir oranında düşmesine neden oldu.
 

Yorumlar (0)