Arabistanlı kadın rapçi gözaltına alındı!

Suudi Arabistanlı kadın rap şarkıcısı Asayel Slay, yayınladığı son şarkısında "Mekke’ye saygısızlık yapması" gerekçesiyle gözaltına alındı.

KÜLTÜR-SANAT 24.02.2020, 16:57
Arabistanlı kadın rapçi gözaltına alındı!

Suudi Arabistan’da yayınladığı "Mekke’nin Kızları" isimli şarkısında Mekkeli kadınlara "şeker" diyen kadın rapçi Ayasel Slay gözaltına alındı. 

Slay'in gözaltına alınma gerekçesinin, "şarkının gelenek ve göreneklere aykırı olması, İslam dininin en kutsal şehri kabul edilen Mekke’ye saygısızlık" olduğu belirtildi.

"Tüm ihtiyacın bir Mekke kızı"

Slay, şarkısında "Tüm ihtiyacın bir Mekke kızı. Onu üzme, o seni üzer. Onunla evlenebilirsin. Hayatın bir cennet olacak" ifadelerini kullanıyor. Yayından kaldırılan video klipte ise Slay'in bir kafede şarkısını söylediği, bu esnada bir erkek ve kadının dans ettiği görülüyor.

Gözaltı haberinin duyulmasıyla birlikte sosyal medyada Suudi yetkililere yönelik tepkiler çığ gibi arttı. 

"Kral Selman'ın genç nüfusla bağ kurması için" veliaht prens Muhammed bin Selman, ülkede bir dizi yeniliğe gitmişti. "Kadınların ve erkeklerin karma şekilde film izleyebilecekleri" sinema salonları açılmış, "kadınların stadyumlara giriş yasağı" kaldırılmış ve araba kullanmalarına izin çıkmıştı.

Yorumlar (0)