Arabalar (Cars) Konusu, Karakterleri, Fragmanı

Birbirinden renkli, ihtişamlı ve yarış dünyasını kasıp kavuran arabalar… Dünyayı fetheden, yarış kaosu içinde hayatın bir yarıştan ibaret olduğunu sanan düşünceler… Tüm bunlardan bir anda kayıp gittiğinde; arkadaşlığı, saygıyı, sevgiyi bulursan nasıl biri olursun? İşte 2006’da ülkemizde vizyona giren Arabalar (Cars) filminin konusu, fragmanı ve oyuncuları…

KÜLTÜR-SANAT 03.12.2020, 11:39
Arabalar (Cars) Konusu, Karakterleri, Fragmanı

Animasyon, dünyasına daldığımız anda bize umut aşılayan naif hikâyeler içerir hep. Çocuk kalmaya devam eden her insan, içinden bir parça bulup keyif alıyor animasyon izlerken. Netflix bile aslında kendi animasyon filmleriyle bunun için bir alan oluşturmaya başladı.
Disney ve Pixar evreninin unutulmaz animasyonu Arabalar, dünya çapında bir fenomenlik yakalamış, bir seri animasyon filmine bile dönüşmüştür. Müzikleri, animasyon karakterleri ve mekanları ve hikayesiyle gönülleri çelmiş olan Arabalar’ın 4.filmi de merakla bekleniyor.
Oyuncak arabaları bir yana, bir dönem Arabalar desenli çekçek okul çantamız, beslenme çantamız, kalem kutumuz bile olmuştur… İşte gözlerimizi “Cars” yani “Arabalar” filminden merak edilenlere çeviriyoruz.
 


 

Arabalar (Cars) filminin konusu

Yarış dünyasının içerisinde, genç ve gözde bir araba ‘Şimşek McQueen’! McQueen’in hayatına bir anda dalıverdiğimiz filmde, hayatın anlamını ve umudun hiçbir zaman susmayan bir duygu olduğunu keşfediyoruz.
Araba yarışı dünyasının en şatafatlı yarışının yapıldığı Piston Kupası, Kalifornia’da yapılacaktır. The King ve Chick Hicks’e karşı yarışacak olan McQueen, oraya erkenden gitmek ister. Ancak gece yarısı bir kaza olur ve McQueen, Radyatör Kasabası diye bir yerde kendini bulur bu sırada kasabanın yollarına da zarar vermiş olan McQueen, hem yolların tamiri hem de kendisinin tamir olması için kaybolduğu kasabada çalışmaya başlar. Zaman geçtikçe kasabada dostluklar ve sevi bulan McQueen, acaba Piston Kupası’na yetişebilecek midir?
İlk filmin yüksek başarı elde etmesinin ardından, 2011’de 2.film ve 2017’de ise 3.film yapıldı.

Arabalar (Cars) filminin kamera arkası ekibi ve oyuncuları


Yönetmenliğini ve yaratıcılığını John Lasseter’in üstlendiği film, Walt Disney Pictures ve Pixar Animasyon Stüdyoları tarafından hayata geçirildi. Arabalar’ın senaryosu John Lasseter, Dan Fogelman ve Joe Ranft tarafından oluşan bir ekip tarafından yazıldı.
Filmin seslendirme kadrosunda Owen Wilson, Michael Keaton, Katherine Helmond, Paul Newman, John Ratzenberger, Bonnie Hunt ve Larry The Cable Guy gibi isimler yer aldı.

Ülkemizdeki versiyonunda ise filmin ‘Şimşek McQueen’ karakterini, Yekta Kopan seslendirdi.

Filmin yapımcılığını Darla K. Anderson üstlenirken, müzikleri ise Randy Newman tarafından gerçekleştirildi.
 

IMDB’de Arabalar (Cars)


Animasyon seri filmin ilki olan Arabalar, 120 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlandı. Dünya genelinde ise 383,9 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaştı. 
Ülkemizde 15 Eylül 2006’da vizyona giren ve dönemin çocuk izleyicisi tarafından fırtınayla karşılanan film, ilk hafta sonunda 91.040 izleyici yakalamıştı. 27 hafta vizyonda kalan film, Ülkemizde toplamda 2.376.114 TL gişe hasılatı elde etti.

Arabalar (Cars) filminin fragmanı
 


 

Yorumlar (0)