Ara Güler Fotoğraf Sergisi, Galata Kulesi’nde açıldı

Ülkemizde fotoğrafçılığın uluslararası düzeyde ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler’in siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan seçki, Galata Kulesi'nde ziyarete açıldı. Ara Güler Fotoğraf Sergisi, 29 Ekim tarihine dek Galata Kulesi'nin üçüncü katında bulunan galeride ziyaret edilebilecek.

KÜLTÜR-SANAT 17.08.2021, 00:51
Ara Güler Fotoğraf Sergisi, Galata Kulesi’nde açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi'nin koordinasyonuyla gerçekleştirilen Galata Kulesi sergisindeki fotoğraflar, Ara Güler’in açıklamaları ile birlikte teşhire sunuldu. Sergide seçilen siyah-beyaz 75 adet fotoğraf yer aldı.

29 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek

Galata Kulesi'nin 3'üncü katında bulunan serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Umut Sülün, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz katıldı.

Sergi, 29 Ekim 2021 tarihine dek Galata Kulesi'nin 3. katında ziyaret edilebilecek.

"Gözümüz Ara Güler'i arıyor"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "İstanbul’un en önemli yapılarından Galata Kulesi’ni, İstanbul’u tanıtan kıymetli bir müze olarak hizmete sunduk. Fotoğraf sanatı alanında ülkemizin yetiştirdiği ve dünyaya adını altın harflerle yazdırmış Ara Güler’in sergisinde olmak son derece mutluluk verici. Ekim ayında hem Atatürk Kültür Merkezi hem de Galataport’un faaliyete geçmesiyle birlikte Beyoğlu yeniden çok canlı bir destinasyon haline gelecek." dedi.

"Ara Güler’in Galata Kulesi etrafındaki sokaklarda sık sık dolaştığını biliyoruz. Kafelerde karşılaştığımız, güzel sohbetler ettiğimiz günleri anımsıyoruz, gözlerimiz elbette ki kendisini arıyor." diyen Yavuz, "Bugün bu sergimiz 75 adet siyah-beyaz fotoğrafına ev sahipliği yapıyor. Ara Güler’in kendi fotoğraflarına ilişkin açıklamalarına da yer veriyoruz." şeklinde konuştu.















Yorumlar (0)