Antik kentte bulunan Medusa başı, tarih kokusu getirdi

Düzce’ye 8 km uzaklıkta bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında, bir ‘Medusa başı’ heykeli bulundu. M.S. 1. veya 2. yy’a ait olduğu düşünülen heykel, arkeoloji dünyasını şaşkına çevirdi.

KÜLTÜR-SANAT 01.12.2020, 12:07 01.12.2020, 18:00
Antik kentte bulunan Medusa başı, tarih kokusu getirdi

Düzce merkezinin 8 kilometre kuzeyinde yer alan Konuralp Mahallesi’de bulunan “Prusias ad Hypium Antik Kenti” nde bir ‘Medusa başı’ heykeli bulundu. Tarihi M.Ö. 3. yüzyıla uzanan antik kente uzun zamandır yürütülen kazı çalışmalarında bulunan heykelin, milattan sonraki dönemde 1 ve ya 2. yüzyıla ait olduğu düşünülüyor. 

Antik kentin tüm dünyaya duyurulması amaçlanıyor


Konuralp bölgesindeki kazı çalışmaları, 60 personel ve 6 arkeolog önderliğinde uzun zamandır, özellikle antik kent çevresinde sürüyor. Yunan mitolojisinde  "gözlerine bakanı taşa çeviren, yılan saçlı dişi canavar" olarak da bilinen Medusa’nın heykel hakkında Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, buluşun büyük tarihi önem taşıdığını dile getirdi.
Kısa bir zaman içinde antik kentte yer alan tiyatro çevresindeki kazı çalışmalarında ilerlendiğini söyleyen Özlü, kentin her yerinden buram buram tarih kokusunun alındığını söyledi. Tarihe meraklı herkesi anti kente beklediklerini söyleyen Özlü, heykelle birlikte Prusias ad Hypium Antik Kenti'ni de tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 

Yorumlar (0)